Fotbalul internațional, afectat de pandemie

Fotbalul internațional, afectat de pandemie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Noul an vine cu o serie de meciuri amânate în cele mai importante campionate de fotbal din Europa. Un nou val de infectări cu coronavirus a lovit din plin sportul rege, astfel că aproape că nu există echipă care să nu fi fost afectată într-un fel sau altul.

În Anglia au fost amânate nenumărate meciuri la nivelul tuturor ligilor, ultimul exemplu fiind cel al semifinalei din Cupa Ligii, Arsenal - Liverpool, ce ar fi trebuit să se joace aseară.

Tot ieri-seară ar fi trebuit să se joace o etapă integrală din Italia, însă mai multe meciuri au fost amânate din cauza numărului mare de jucători infectaţi. O nouă etapă sub semnul întrebării este programată în Serie A duminică, atunci când ar trebui să se joace și derbiul AS Roma - Juventus.

În Germania se reia astăzi sezonul de Bundesliga, iar o măsură luată de organizatori din cauza pandemiei este că meciurile se vor disputa cu tribunele închise sau, în cel mai fericit caz, cu număr limitat de spectatori.

În Spania și în Franța nu s-a apelat momentan la amânări din cauza infectărilor cu Covid, dar asta nu înseamnă că echipele din aceste țări în competiții nu au de suferit. De exemplu, Barcelona a avut opt absențe importante din cauza infectărilor cu coronavirus la precedentul meci de campionat, în vreme ce în Franța inclusiv Lionel Messi a absentat în Cupă din același motiv, iar mai multe meciuri din acest weekend sunt sub semnul întrebării.

Citit 798 ori Ultima modificare Vineri, 07 Ianuarie 2022 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.