"Mă bucur că am redescoperit plăcerea de a juca"

"Mă bucur că am redescoperit plăcerea de a juca"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Învingătoare la turneul Melbourne Summer, Simona Halep a făcut un prim pas pentru redresarea carierei.

La primul turneu din 2022, Simona Halep (30 ani) a reușit să meargă până la capăt și să câștige primul trofeu după o pauză de mai bine de un an. Românca s-a impus în turneul Melbourne Summer, după ce le-a învins, pe rând, pe: Aiava (6-4, 6-2), Ruse (6-2, 6-1), Golubic (6-2, 5-7, 6-4), Zheng (6-3, 6-2) și Kudermetova (6-2, 6-3).

La capătul acestui turneu pregătitor pentru participarea la Australian Open, Simona Halep s-a declarat încântată de parcursul său, mai ales prin prisma faptului că a redescoperit plăcerea de a juca. "Sunt foarte bucuroasă că am reușit să câștig. Am căpătat încredere tot mai mare de la meci la meci, dar am pornit din start cu încrederea că pot să revin în top. Ca obiectiv mi-am impus, în primă fază, să revin în Top 10. Cel mai mult mă bucur că am redescoperit plăcerea de a juca. Nu știam exact înainte de acest turneu, vin după un an foarte greu pentru mine și n-a fost deloc simplu", a spus Halep.

Locul 15 mondial pentru Halep

După declinul major din ultimii ani, în care s-a îndepărtat considerabil de primele locuri, Halep a urcat până pe locul 15 în clasamentul WTA, urcând cinci poziții. Și alte jucătoare românce au beneficiat de urcări în clasament: Sorana Cîrstea (locul 38 față de 39), Irina Begu (locul 58 față de 62), Elena Ruse (82 față de 87, cel mai bun loc din carieră) și Irina Bara (locul 136 față de 138). În Top 100, dintre românce, se mai află Jaqueline Cristian, care a coborât două poziții, ajungând pe 73. În preajma topului 100 se mai află Ana Bogdan (115) și Mihaela Buzărnescu (124).

Halep, a treia favorită la Australian Open

Primul turneu de mare șlem al anului este programat să înceapă din 16 ianuarie, iar la această competiție, pe tabloul principal, va participa și Simona Halep. Jucătoarea din România a jucat finala în 2018, atunci când a cedat în fața polonezei Caroline Wozniacki, la capătul unui meci maraton. Cu toate că este ieșită din top 10, bookmakerii au altă părere când vine vorba de șansele Simonei pentru a se impune la turneul australian. Casele de pariuri o văd pe Simona cotată cu șansa a patra la câștigarea Australian Open. Cu o cotă de 12, la egalitate cu Muguruza, Halep este devansată doar de Barty (4,50), Osaka (7,00) și Sabalenka (10,00).

Citit 631 ori Ultima modificare Luni, 10 Ianuarie 2022 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.