CSM Galați, la finalul turului de campionat

CSM Galați, la finalul turului de campionat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin seniori care reprezintă orașul nostru în Liga Națională a reușit să încheie cu un succes prima parte a sezonului, dar și cu regretul că se putea mai mult.

CSM Galați a reușit să producă o mare surpriză în ediția precedentă de campionat, odată cu accederea în faza de play-off, fără ca șansele dinainte să fie în favoarea sa. Astfel, ediția 2021-2022 a adus o responsabilitate mai mare pe umerii antrenorului Florin Nini și a trupei sale, iar acest lucru s-a simțit și prin bucuria de la capătul celui mai recent succes.

Sâmbătă seară, în deplasare cu CSM Focșani, echipa gălățeană avea nevoie de victorie în fața unui adversar incomod, dar de bătut. În cele din urmă, CSM Galați a reușit să se impună, scor 74-66. Reușitele gălățenilor au fost semnate de Marius Ciotlăuș (18 puncte), Ferguson-Masters (18 puncte), Matthew Millon (8 puncte), Galbreath (7 puncte), George Vlad (7 puncte), Sturanovici (6 puncte), Brewton (4 puncte), Pesici (3 puncte), Stan (3 puncte).

"Îmi felicit echipa pentru succes și mă bucur că am reușit să trecem împreună peste o perioadă dificilă. Rămânem uniți, strângem din dinți și mergem până la capăt. Continuăm să muncim și să facem tot ce ține de noi pentru a ne îndeplini obiectivele", a spus Florin Nini.

Patru victorii de campionat

CSM Galați a încheiat prima parte de campionat cu patru succese și 11 înfrângeri, cu precizarea că două dintre eșecuri s-au produs în reprizele suplimentare, cu formația gălățeană având succesul în mână. Pentru a ajunge pe locurile de play-off, CSM Galați are de depășit patru echipe, care au unul sau două succese mai mult în clasament.

"A fost un start de sezon mai greu pentru noi, cu multe dificultăți la nivelul lotului, dar am reușit să redresăm situația. De asemenea, putem să ne mândrim cu calificarea în "final four"-ul "Cupei României", alături de cele mai bune echipe din România, ceea ce ne onorează pe deplin și putem spune că este echivalentul unei calificări în play-offul Ligii Naționale. Urmează o perioadă aglomerată de meciuri, vom încerca să luăm fiecare joc în parte și să obținem maximum. Nu cedăm sub presiune, ci ne motivăm și mai tare", a mai spus Nini.

Până pe 12 februarie, la următoarea pauză competițională în LNBM, CSM Galați are de disputat cinci partide de campionat: deplasare cu CSM Ploiești (19 ianuarie), acasă cu Athletic Constanța (22 ianuarie), în deplasare cu Steaua București (29 ianuarie), acasă cu SCM Craiova (5 februarie) și acasă cu CSM Oradea (12 februarie).

Citit 1009 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.