Victorii clare în disputele din deplasare

Victorii clare în disputele din deplasare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Programul echipelor noastre din weekend a coincis, ambele evoluând pe terenuri străine. Conform așteptărilor, cele două formații gălățene și-au respectat statutul față de adversarele întâlnite.

Campionii, victorie la zero

Diferența de valoare dintre echipa Universității de Vest Timișoara și CSM Arcada Galați este cunoscută, așa că nici rezultatul confruntării lor nu putea să contrazică evidența. Elevii prof. Sergiu Stancu, deși n-au început cu prima garnitură, au avut meciul la discreție, diferența de scor pe tabelă fiind un argument credibil. Scorul a fost 3-0 (25-17, 25-15, 25-17) pentru CSM Arcada, fără a fi fost periclitată vreun moment soarta partidei. Sextetul gălățenilor: Teleleu, Rață, Darlaczi, Toro, Sobirov, Butnaru – Cristudor (libero). Pe parcurs au mai intrat și ceilalți jucători care au făcut deplasarea în îndepărtata Timișoară: Raici, Rangel, Sestan, Bala, Magdaș și Kantor. Au lipsit Bissette (indisponibil pentru o perioadă mai lungă) și Vasile Talpă (aflat în perioada de recuperare).

"Am rulat tot lotul și sunt mulțumit de evoluție. Băieții au tratat meciul cu toată seriozitatea, ca adevărați profesioniști, și ne-au adus trei puncte prețioase care ne mențin în fruntea clasamentului. Am depășit cu brio oboseala acumulată după eliminarea nemților din Frankfurt (la nici 48 de ore) ca și după lungul drum până în Banat. Suntem angrenați total în meciurile din campionat, ca și cele două cu polonezii de la PGE Belchatow, din sferturile de finală ale CEV Cup. Aceste meciuri vor avea loc pe 1 sau 2 februarie turul, în deplasare, iar returul la o săptămână distanță, ne-a declarat Sergiu Stancu.

Următoarele meciuri din campionat sunt programate miercuri, acasă contra celor de la Rapid, și sâmbătă în deplasare la Baia Mare cu Știința Explorări.

Studentele, învingătoare la Focșani

Cu două zile înainte de sărbătorirea Unirii Principatelor Române, gălățencele de la CSU Hygienium au ajuns în orașul de pe Milcov, unde au întâlnit gazdele de la LPS Focșani. Rezultatul meciului a fost 3-0 pentru gălățence, 25-11, 25-23, 25-11. După cum arată și evoluția scorului, gazdele au fost foarte aproape de a-și adjudeca setul al doilea. Au avut 7-2 încă de la început și au condus până spre final, când tabela a arătat 21-19. Din acest moment, elevele antrenoarelor Adriana Dudnic și Ileana Berdilă au avut o zvâcnire, au dus scorul la 21-22, iar de aici au mai fost doar trei pași îndepliniți cu bine până la succes. Sextetul de start a arătat astfel: Carolina Radu, Camelia Vasile, Anamaria Berdilă, Andreea Stănescu, Ana Maria Vilău, Alexandra Iordache – Minca Andreea Cristea (libero). Au mai intrat: Sorina Răileanu și Ioana Ștefu. După acest meci, podiumul se menține neschimbat: 1. Argeș Pitești 24 puncte, 2. CSU Hygienium 21p, 3. CSM București 18 puncte.

În următorul meci, două din echipele fruntașe, CSU Hygienium – CSM București, vor juca la Galați, sâmbătă, 29 ianuarie.

Citit 916 ori Ultima modificare Luni, 24 Ianuarie 2022 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.