SKRA Belchatow, adversar redutabil pentru CSM Arcada

SKRA Belchatow, adversar redutabil pentru CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Tripla campioană națională a României la volei masculin, CSM Arcada, trăiește din nou clipe fierbinți în competiția continentală CEV Cup.

Gălățenii se află la a patra încercare, una deosebită. Adversara lor este reprezentanta unui volei puternic, în mod categoric peste ceilalți adversari de până acum ca nivel - polonezii fiind campioni mondiali la ultimele două ediţii.

O echipă încărcată de istorie

Cea de-a patra adversară a gălăţenilor vine la întâlnire cu un palmares impresionant, strângând de-a lungul timpului nouă titluri de campioană a Poloniei, șapte Cupe și patru Supercupe. În acest sezon, SKRA Belchatow ocupă locul al treilea, cu 12 victorii și 5 înfrângeri. Echipa poloneză vine la întâlnirea cu campionii noștri după trei succese în CEV Cup (ca și Arcada, de altfel), în care a trecut de: Mladost (Bosnia), Liberec (Cehia) și, cel mai recent, de bulgarii de la Burgas.

Primul meci va avea loc marți, la ora 18:00, în sala "Energia" din orașul cu 57.000 de locuitori, aflat în zona centrală a Poloniei, în voievodatul Lodz. Întâlnirea va fi condusă de un arbitru din Ucraina, Vitali Parşin, ajutat de Serghei Vaitsiakovici din Belarus.

Localitatea poloneză este recunoscută în Europa printr-o puternică termocentrală, considerată ca fiind a doua din lume.

CSM Arcada, argumente palpabile

Echipa noastră abordează dubla cu voleibaliştii polonezi din postura de triplă campioană naţională, într-un volei demn de luat în seamă. Și pentru că vorbim de prezent, să spunem că băieții profesorului Sergiu Stancu sunt lideri autoritari ai actualului sezon, cu 39 de puncte (în 14 etape), urmați la diferențe apreciabile de celelalte echipe de top: Steaua, Craiova şi Dinamo.

În CEV Cup, Arcada are un palmares asemănător cu cel al polonezilor, cu trei echipe eliminate în tot atâtea etape ale competiției continentale, reprezentante ale voleiului din Cehia - LVI Praga, Franța - Chaumont VB 52 şi Germania - UV Frankfurt.

CSM Arcada este o echipă bine pregătită, se află într-o bună dispoziție de joc și așteaptă cu încredere confruntarea din 1 februarie, în care dorește și își propune să reușească să joace la cel mai înalt nivel. Și ce nu va putea realiza la Belchatow, vrea să fie finalizat în returul de peste o săptămână, de la Galați, unde și-a concretizat atâtea și atâtea succese, alături de publicul pe care l-a avut întotdeauna ca aliat.

Zile fierbinți de ianuarie

Ultimele zile ale acestei luni îi găsesc pe jucătorii echipei gălățene în plină competiție internă. Astăzi, au de trecut un examen important - meciul etapei a XV-a din Divizia A1 - în care vor întâlni, în deplasare, formaţia Știința Explorări Baia Mare. Un adversar respectabil, în fața căruia nu este deloc ușor să te impui. Meciul este programat de la ora 17:00 și va fi condus de arbitrul internațional Paul Szabo (Oradea), ajutat de Bogdan Bărdășan (Tg. Mureș). După meci, gălățenii vor ajunge în Capitală, unde vor avea programat un antrenament, iar luni va avea loc deplasarea, cu avionul, spre Varșovia. Lotul de jucători se prezintă astfel: Raici, Bala, Talpă, Rangel, Toro, Magdaș, Sestan, Sobirov, Rață, Kantor, Cristudor, Darlaczi, Butnaru și Teleleu.

Citit 1033 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.