Examen de vârf pentru campionii CSM Arcada
Foto: Sportul Ilustrat

Examen de vârf pentru campionii CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Competiția europeană CEV Cup şi-a derulat etapele până la faza sferturilor de finală, când orice adversar întâlnit este mult mai puternic față de precedenții. În această fază se află și CSM Arcada, care va juca împotriva polonezilor de la SKRA Belchatow.

Ambele echipe au parcurs câte trei etape în competiție, lăsând acasă tot atâtea formații de fiecare. Gălățenii au trecut de LVI Praga (Cehia), Chaumont VB 52 (Franța) și UV Frankfurt (Germania). La rândul lor, polonezii au învins câte un adversar din Bosnia, Cehia și Bulgaria. Astfel, s-a ajuns ca în această fază cele două grupări să lupte pentru calificarea în semifinalele CEV Cup.

Polonezii reprezintă un volei recunoscut în arena internațională, fiind câştigătorii ultimelor două titluri de campioni mondiali. La rândul său, echipa din Belchatow este o grupare de top, având la activ nouă titluri de campioană, şapte Cupe și patru Supercupe. Dispune de un lot de jucători valoroși, în majoritate internaționali, din țara de baștină (Polonia), dar și din Serbia, Iran, Italia sau Estonia. Cu o bogată carte de vizită se prezintă și antrenorul echipei - sârbul Slobodan Kovac.

Meciul din această seară, din manșa tur, se anunță din start unul fierbinte, ce se va disputa la cote înalte, în conformitate cu pretențiile celor două combatante.

Cu siguranță, întâlnirea suscită un interes major, astfel că băieții noștri vor avea mult de lucru pentru a putea obține un rezultat onorabil. Cuplul de arbitri provine din Ucraina - Vitali Parşin și Belarus - Serghei Vaitsiakovici.

Arcada este capabilă de o replică pe măsură

Echipa noastră se află de mai multă vreme conectată la tensiunea competiției continentale, ca și a campionatului intern. În acest sezon, CSM Arcada a demonstrat multe lucruri frumoase: în campionat conduce detașat, cu 42 puncte obținute din 15 etape, iar în Europa a trecut rapid peste eliminarea din Liga Campionilor, după "setul de aur" cu cehii de la Karlovarsko. În schimb, s-a impus foarte clar în următoarele șase meciuri din CEV Cup: 3-1 și 2-3 cu LVI Praga, 3-0 și 2-3 cu francezii, plus o dublă victorie, 3-0 și 3-2, cu nemții din Frankfurt.

Conștienţi de misiunea pe care o au în această seară, ca și peste o săptămână în returul de la Galați, elevii prof. Sergiu Stancu sunt hotărâți să dea totul pentru o evoluție notabilă, care să-i apropie de următoarea fază - semifinalele. Nu va fi deloc ușor, dar în viață nimic nu e ușor de realizat fără eforturi suplimentare.

Iată și declarația antrenorului Sergiu Stancu, înainte de plecarea spre Polonia: "Cu siguranță, va fi o partidă foarte dificilă, cu o echipă puternică, de mare tradiție în Europa. Va trebui să avem o evoluție bună, să facem un joc de nivel ridicat, pentru că numai astfel vor veni și rezultatele".

După meciul de la Baia Mare din campionat, Arcada a ajuns în Capitală, de unde în cursul zilei de ieri a plecat pe calea aerului în Polonia.

Iată lotul de jucători deplasat: Bala, Talpă, Raici, Sestan, Sobirov, Rangel, Toro, Rață, Teleleu, Cristudor, Kantor, Magdaș, Butnaru și Darlaczi.

Citit 867 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.