Oțelul și-a stabilit programul

Oțelul și-a stabilit programul
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gruparea gălățeană de fotbal Oţelul n-a găsit sursele financiare necesare pentru a putea pleca într-un stagiu de pregătire centralizată în străinătate, astfel că s-a repliat și a conturat un program de meciuri amicale pentru perioada următoare.

Cu toate că managerul tehnic Dorinel Munteanu a anunțat încă de la reunirea echipei că-și dorește pentru luna februarie un cantonament de 11 zile în Antalya, acolo unde ar fi disputat patru partide amicale cu adversari de nivel ridicat, acest lucru nu va putea fi realizat, din pricina lipsei de fonduri. Cum Consiliul local, principala sursă de finanțare, n-a aprobat încă nicio sumă de finanțare pentru anul 2022 a proiectului de promovare în Liga a II-a a celor de la Oțelul, a fost anulat cantonamentul din Turcia, chiar dacă oficialii gălățeni reușiseră să găsească posibilitatea de a efectua un stagiu de pregătire în condiții excelente, la un preț bun, prin alăturarea într-un charter cu alte două echipe din România.

"După perioada de acumulări fizice de la Vatra Dornei urmează una de pregătire pe partea tehnico-tactică în care avem nevoie de cât mai multe meciuri amicale cu adversari puternici, pentru a putea fi pregătiți la reluarea jocurilor oficiale", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic.

Astfel, reveniți la Galați după cantonamentul montan, trupa roș-alb-albastră şi-a reluat de marți antrenamentele la baza proprie și la stadionul "Portu Roșu", urmând ca până la finalul lunii martie să continue pregătirea în plan local.

Trei adversare din Liga a II-a

Conducerea Oțelului s-a repliat după eșuarea plecării în Antalya și a schițat un program de meciuri amicale, trei dintre adversare urmând a fi din eșalon superior. Primul meci de verificare este programat chiar mâine, la baza proprie, cu Covurluiul Tg. Bujor, formație din Liga a IV-a. După încălzirea cu un adversar mai facil, pentru Oțelul urmează trei partide cu adversari din a doua ligă: cu Astra, acasă, pe 9 februarie; la Concordia Chiajna, pe 16 februarie; la Gloria Buzău, pe 19 februarie. După această serie intensă, gălățenii vor mai disputa alte două meciuri amicale, cu adversare din Seria I a Ligii a III-a, ambele pe teren propriu: cu Hușana Huși (26 februarie) și Sporting Juniorul Vaslui (4 martie).

Primul meci oficial din 2022 este programat în deplasare cu CS Făurei, echipă care s-a întărit în această pauză de iarnă cu câțiva jucători cu experiență, după care mai sunt de disputat alte două meciuri din sezonul regulat. Oțelul a încheiat anul 2021 de pe primul loc în seria sa, având calificarea asigurată în faza de play-off.

Citit 2375 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.