UPDATE CSM Arcada a cedat în returul sferturilor de finală

UPDATE CSM Arcada a cedat în returul sferturilor de finală
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

UPDATE Echipa gălățeană CSM Arcada a pierdut, scor 1-3, partida de pe teren propriu cu Belchatow (Polonia), în returul sferturilor de finală ale CEV Cup. Gălățenii aveau mari speranțe înaintea manșei retur, disputată marți seară la Sala Sporturilor, după ce reușiseră să obțină două seturi la meciul din Polonia. Vom reveni cu amănunte.


CSM Arcada, în fața unei calificări istorice * Echipa de volei masculin a Galațiului, triplă campioană națională, se află la un singur pas de calificarea în semifinalele CEV Cup.

În această seară va avea loc, pe teren propriu, cel mai important examen din existența clubului gălăţean. CSM Arcada întâlnește echipa poloneză SKRA Belchatow, în returul sferturilor de finală al celei de-a doua competiții a bătrânului continent.

Polonezii, de ieri la Galați

Oaspeții noștri au sosit ieri, la orele prânzului, la Galați, iar seara au efectuat antrenamentul oficial, la ora meciului de astăzi. Ca și echipa noastră, polonezii își doresc calificare în faza următoare a competiției. După meciul tur, în care scorul a fost 3-2 pentru gruparea poloneză, misiunea acestora a devenit mai greu de realizat, calculele hârtiei indicând acum un nivel de forțe mult mai apropiat, după ce în tur era o cotă de doar 1,04 pentru polonezi.

"Oaspeții alcătuiesc o echipă de profesioniști, cu renume în Europa și, cu siguranță, vor da o replică puternică. Să nu uităm că voleiul polonez reprezintă o forță la nivel mondial în această perioadă", este părerea antrenorului gălățean Sergiu Stancu despre adversarul din această seară.

Atmosferă bună în tabăra gălățeană

După ce au reușit un scor strâns în urmă cu o săptămână, prin care au cucerit punctul dorit de echipele ce joacă în deplasare, jucătorii gălățeni și-au urmat programul de pregătire. Acesta a fost riguros întocmit, cu antrenamente diversificate, cu una și două ședințe zilnic. Duminică, de pildă, n-a fost o zi de repaus - ziua a debutat cu un antrenament în sala de forță, urmată de o ședință video și încheiată seara cu un antrenament complet pe terenul de joc, la nivel tehnico-tactic. Ca de obicei, antrenamentele au fost coordonate de către întregul staff tehnic: Sergiu Stancu, ajutat de secundul Răzvan Tănăsescu și sprijiniți de către preparatorul fizic Rene Luna și fizioterapeutul Eugen Pascale.

La pregătiri au participat toți cei 14 jucători din lot. Întreaga suflare este hotărâtă să facă un joc cât mai bun și să obțină calificarea în semifinale, ceea ce ar reprezenta cea mai importantă performanță internațională a gălăţenilor.

Indiscutabil, jocul din această seară, de la Sala Sporturilor "Dunărea" va fi unul aspru, specific partidelor decisive de calificare. Jucătorii CSM Arcada sunt conștienți de importanța unei astfel de calificări istorice și vor face totul pentru a o dobândi. Au deja suficientă experiență competițională acumulată, în Liga Campionilor și CEV Cup, care să-i ajute să treacă peste acest nou test.

"Ne dorim calificarea și o putem realiza. Am cucerit un punct în meciul tur, după 2-3, reușind să ne surprindem adversarul. Nu va fi ușor nici pe teren propriu, dar având aproape publicul spectator, care ne-a ajutat în atâtea alte situații similare, vom reuși și de această dată. Ne bazăm pe toți cei 14 jucători din lot", a adăugat Sergiu Stancu.

Lotul CSM Arcada: Bala, Talpă, Raici, Rangel, Sestan, Sobirov, Teleleu, Rață, Butnaru, Darlaczi, Toro, Magdaș, Kantor și Cristudor.

* Partida va începe la ora 18:00 și va fi arbitrată de Ilaria Vagni (Italia) și Gyula Tillmann (Ungaria), în timp ce observator CEV va fi grecul Michail Temelnis.

Citit 1717 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.