Unirea Braniștea - laureata ediției a noua

Unirea Braniștea - laureata ediției a noua
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Tradiționala competiție de fotbal în sală "Cupa de Iarnă - Nicolae Rainea", ce se desfășoară la începutul fiecărui an, în organizarea Asociației Județene de Fotbal (președinte Liviu Ciubotariu), a atras la startul ediției din 2022 nu mai puțin de 18 echipe din ligile a patra și a cincea.

În prima fază, meciurile s-au disputat în patru zone, la Tecuci, Cudalbi, Schela și Șendreni, iar primele clasate au primit dreptul de a fi prezente la turneul final, unde s-au distribuit trofeele oferite de organizatori. Aceste grupări sunt: Unirea Braniștea, Gloria Ivești, Voința Cudalbi și Quantum Club Galați, echipe clasate în această ordine în ierarhia finală.

Disputele au fost urmărite cu interes de către puținii spectatori care și-au găsit loc în tribunele Sălii de sport a Școlii Nr. 28 (Mazepa) și ne întrebăm de ce n-a fost găzduită competiția în Sala "Siderurgistul", ca și în precedentele ediții.

Revenind la meciuri, s-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, s-au înregistrat rezultatele și, evident, clasamentul final. Unirea Braniștea - locul 1, cu 9 puncte: 4-1 cu Ivești, 8-2 cu Quantum Club și 13-3 cu Voința Cudalbi; Gloria Ivești - locul al doilea, cu 4 puncte: 7-1 cu Voința Cudalbi și 3-3 cu Quantum Club; locurile 3-4, Voinţa Cudalbi 3 puncte și Quantum Club Galaţi 1 punct, după ce în meciul direct s-a impus Voința cu 3-0.

Conform uzanțelor, la finalul competiției s-au împărțit trofeele, la decernarea cărora a fost prezentă și doamna Lucia Rainea, soția regretatului fost mare arbitru internațional.

Unirea Braniștea a fost recompensată cu o frumoasă cupă, plus medalii și diplome, iar celelalte echipe prezente la turneul final au primit diplome și medalii. Precizăm faptul că după meciurile din cele patru zone preliminare, toate echipele au primit cupe, mingi și diplome.

Distincții au fost atribuite și la individual. Ionuț Ciotârcă (Braniştea) a devenit golgheterul turneului final, cu șase reușite, depășindu-l cu o lungime pe Constantin Spânache (Unirea), tradiționalul pretendent la acest trofeu, iar locul al treilea i-a revenit lui Gicu Iordache (Gloria Ivești) - tot cu cinci goluri. De notat că Iordache a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției. În sfârșit, titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Alexandru Vlasie (Unirea Braniștea).

Pentru o informare completă a acestei frumoase acțiuni întreprinse de AJF prezentăm și loturile celor patru finaliste.

Unirea Braniștea: Vlasie, Vicol - Gâță, Antofe, Popa, Năpârlică, Murgoci, Ciotârcă, Lăutaru, Spânache (antrenor: Ionuț Niculcea).

Gloria Ivești: Coviț, Tudosă - Sârbu, Iordache, Stoica, I. Ion, Paraschiva, Costea, Dima, Cucu (antrenor: Fănică Rusu).

Voința Cudalbi: Damian - Bălan, Postelnicu, Dragomir, Gologan, Stoian, Țicău, Andrei, C. Dumitru și E. Dumitru (antrenor: Gelu Munteanu).

Quantum Club: Pădurariu - Buliga, Aldea, Olaru, Petrică, Țimpău, Roșca, Huhulea, Gârleanu, Ghisman, Damian, Verner și Oprea (antrenor: Iulian Oprea).

Citit 1119 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.