CSM Arcada, derbi pentru primul loc

CSM Arcada, derbi pentru primul loc
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Voleibaliştii gălățeni trebuie să depășească rapid momentul eliminării din competițiile europene, pentru că se află în fața unui derbi deosebit de important în Divizia A1.

Echipa numărul unu a Galațiului și a voleiului românesc - CSM Arcada a încheiat o etapă importantă. Cu patru zile în urmă, a disputat meciul retur cu polonezii de la Belchatow, care avea să fie și ultimul din actuala campanie europeană. N-a reușit să se impună, succes care ar fi însemnat accederea în premieră în semifinalele CEV Cup, dar voleiul gălățean a încheiat cu fruntea sus acest parcurs. Toate acestea sunt acum de domeniul trecutului, pentru că la ordinea zilei au revenit competiţiile interne: campionatul și "Cupa României".

Jucătorii noștri au uitat de eliminarea europeană și sunt concentrați sută la sută la competițiile din România. Primul meci va avea loc astăzi, de la ora 17:00, în deplasare, cu Steaua. După antrenamentul de ieri dimineață, delegația gălățeană a plecat la prânz spre București, unde seara a susținut antrenamentul oficial.

Clasamentul la zi ne postează în frunte, cu 42 puncte (setaveraj 42:7) și un joc mai puțin, urmați de Steaua - 40 puncte (44:13), Craiova - 38 puncte și Dinamo - 33 puncte (două jocuri mai puțin disputate). În cazul în care gălățenii nu vor reuși să se mobilizeze pentru a obține cel puțin un punct, ar putea pierde, cel puțin temporar, poziția de lider, chiar în fața adversarilor de astăzi.

"Parcurs bun în Europa, pe care îl dorim și în campionat"

Mulțumit de parcursul european, dar deja cu gândul la competițiile interne, prof. Sergiu Stancu, antrenorul CSM Arcada, ne-a declarat: "Am reușit să arătăm că prezența în sferturile de finală de anul trecut n-a fost o simplă întâmplare. În același timp, am confirmat la nivel european, egalând această performanță. Am fost eliminați în Liga Campionilor de campioana Cehiei, după ce ne-am luptat de la egal la egal, 1-1 la victorii, fiind întrecuți după setul de aur. Apoi, la rândul nostru, am eliminat grupări foarte valoroase din trei țări, Cehia, Franța și Germania, în cea de-a doua competiție continentală și am fost întrecuți de reprezentanta voleiului polonez, campion mondial en-titre".

Sergiu Stancu a dorit să specifice faptul că echipa sa este îndreptățită să spere la un nou titlu de campioană, cu toate că misiunea nu va fi deloc ușoară, având trei adversare pe urmele sale. "Începând din această săptămână, ne întoarcem exclusiv la competițiile interne, unde avem încă multe de spus. Deținem titlurile a trei ediții consecutive, suntem lideri în clasamentul la zi și avem premisele repetării performanței. Acest lucru depinde numai și numai de noi, de jucătorii noștri. Ei au demonstrat evoluții de calitate până acum, așa că avem suficiente argumente încât să fim încrezători în șansele noastre. Mergem la victorie la meciul cu Steaua, pentru că suntem campioni și, prin rezultate și joc, vrem să confirmăm că titlul poate să rămână la Galați. Steaua ne-a învins în turul campionatului, cu 3-2, singura înfrângere a noastră, așa că mergem la victorie!".

Întâlnirea va fi arbitrată de internaționalul orădean Paul Szabo, ajutat de Cristian Cristea (București), iar observator va fi Constantin Ispas, secretarul general al FR Volei.

Astăzi joacă și fetele

Altfel, tot astăzi, este programată etapă și în Divizia A2, acolo unde fetele de la CSU Hygienium Galați primesc vizita celor de la Bravol Brașov. Partida este programată de la ora 13:30, la Sala "Florin Balaiș", din str. Mihai Bravu.

Citit 1072 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Februarie 2022 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.