CSM Arcada și-a asigurat calificarea în semifinale

CSM Arcada și-a asigurat calificarea în semifinale
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Interes major în jurul meciului de miercuri seară, de la Galați, dintre CSM Arcada și Dinamo București, din "Cupa României".

Fiind vorba despre manșa a doua, returul confruntării, miza era calificarea mai departe, în semifinalele celei de-a doua competiții naționale. Gălățenii aveau de partea lor succesul cu 3-1 obținut în tur, așa că misiunea bucureștenilor era foarte dificilă. Sub aceste auspicii a debutat meciul, iar previziunile s-au adeverit. Disputa a devenit și mai aprigă, odată cu agonisirea punctelor, fiecare dintre echipe dorind să tranșeze cât mai rapid lupta. Acest lucru nu era ușor, fiind vorba de o întâlnire între două dintre echipele de top ale voleiului nostru. Echilibrul în joc, dar și pe tabelă a dăinuit pe întregul prim set: 4-4, 4-8, 10-10, 12-14, 20-16. Se părea că setul are un istoric firesc, dar nu a fost așa, tabela egalându-se la 23 și de aici s-a mers cap la cap. Oaspeții au avut câte un punct în plus, dar de fiecare dată au fost egalați până la 29-29, după care s-a impus echipa gălățeană, 31-29. Au fost 34 de minute de joc, disputat la cea mai înaltă tensiune, cu un avertisment (galben) pentru furiosul antrenor dinamovist.

Aceeași desfăşurare a avut-o și setul secund, care avea să devină decisiv în calificare. Arcada a început foarte bine: 3-0, 6-2, ecartul a crescut până la 6 puncte, atunci când tabela a arătat 14-8. Dar miza jocului a revenit, scorul s-a strâns, 18-17, 21-21, dar a venit punctul izbăvitor pentru 24-23 și 2-0 la seturi.

Calificarea fiind asigurată, și atmosfera din teren și din tribune s-a schimbat. S-a jucat mult mai liniștit, ambele staffuri apelând la jucătorii de pe bancă. Și în această situație, gălățenii s-au dovedit mai buni, stăpânind jocul, cu unele excepții. Iată cum s-au petrecut lucrurile: 5-2, 10-6, 16-11, 19-12. Deși emoțiile au fost mai mici, ele au revenit, 19-18, 21-21, 24-24, 27-25, și succes final cu 3-0.

Cu o excepție, la Arcada au evoluat toți jucătorii: Raici, Talpă, Rangel, Sestan, Bala, Sobirov - Kantor (libero), plus ceilalți șase (mai puțin Cristudor): Rață, Toro, Teleleu, Darlaczi, Butnaru și Magdaș.

"Să-i felicităm pe jucătorii noștri pentru efortul depus, dar să nu-i uităm nici pe dinamoviști, împreună cu care au dat naștere unui reușit spectacol sportiv. Ne întoarcem rapid la campionat, în care mai avem de disputat trei meciuri din sezonul regulat, la Dej și Cluj în deplasare, plus cu Știința București acasă. La acestea se adaugă și restanța cu Dinamo. Vrem să le depășim pe toate cu brio, pentru ca la final să putem spune că ne-am făcut cu prisosință datoria", ne-a spus antrenorul gălățean prof. Sergiu Stancu.

* La închiderea ediţiei, ne-a parvenit informaţia că cele două meciuri din Ardeal vor avea loc zilele acestea, într-o singură deplasare. Astfel, în urma înţelegerii celor trei cluburi, Arcada va juca astăzi cu "U" Cluj şi duminică cu Unirea Dej, deplasarea fiind efectuată în cursul zilei de ieri.

Citit 884 ori Ultima modificare Vineri, 25 Februarie 2022 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.