Primele efecte în sport ale războiului din Ucraina

Primele efecte în sport ale războiului din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conflictul deschis dintre Ucraina și Rusia ce se poartă pe front a produs deja primele efecte și în sportul internațional.

În baschet, meciurile din Euroligă, cea mai importantă competiție intercluburi, au avut de suferit. Au fost amânate cele trei meciuri în care sunt implicate echipe din Rusia: Bayern - ȚSKA Moscova, Baskonia - Unics Kazan (ambele programate inițial să se dispute joi seară), respectiv Zenit St. Petersburg - Barcelona (vineri seară).

La fotbal, finala Ligii Campionilor va fi mutată, cel mai probabil, de la St. Petersburg la Paris, iar situația celor de la Spartak Moscova, echipă calificată în faza optimilor de finală ale Europa League, este incertă. Rușii de la Spartak ar putea să-și dispute meciul de pe teren propriu într-o zonă europeană din afara zonei de conflict, ori ar putea fi chiar excluşi din competiție. Mai mult, reprezentativa Poloniei a anunțat că nu vrea să dispute meciul contra Rusiei, de la finalul lunii martie, din barajul de calificare la Campionatul Mondial de fotbal.

În ceea ce privește zona de marketing, Liga Campionilor și clubul Schalke au renunțat momentan la promovarea sponsorului Gazprom, firmă rusească.

Citit 1136 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Februarie 2022 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.