Calificare cu ghinion pentru United
Foto: Sportul Ilustrat

Calificare cu ghinion pentru United
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălățeană de futsal United a reușit să se califice în semifinalele "Cupei României", după succesul, scor 6-1, cu Sportul Ciorăști, dar a pierdut un jucător important, după o accidentare suferită.

Sezonul 2021-2022 este unul de uitat pentru antrenorul-jucător Florin Ignat din punct de vedere al accidentărilor din lotul său de jucători, care și-așa nu e foarte numeros. Din această cauză, gălățenii au și pierdut un meci la masa verde, contra codașilor de la Cluj, cu toate că pe teren au fost învingători. O nouă astfel de lovitură a afectat echipa gălățeană la meciul de marți seară, câștigat în faţa echipei Sportul Ciorăști. Cel vizat a fost brazilianul Pele, transferat în această iarnă la United, care reușise să și deschidă scorul. Pele a fost, de altfel, unul dintre cei mai importanți jucători în sezonul trecut pentru Imperial Wet Miercurea Ciuc, la câștigarea titlului.

"Mă așteptam să câștigăm și ne-am dorit acest lucru. Mă bucur că băieții au fost conectați la joc din primul până în ultimul minut și că ne-am calificat în faza următoare. Din păcate, Pele n-a mai putut continua partida, cu toții ne dorim să lipsească acum cât mai puțin. Trebuie să vedem ce are, dar nu sunt deloc optimist", a spus Florin Ignat, antrenor-jucător.

Marcatorii golurilor din meciul de Cupă: Pele, Dobre (autogol), Araujo, Crișan, Crăciun și Petică.

Următorul meci oficial al celor de la United va avea loc sâmbătă, în campionat, tot cu Sportul Ciorăști. În ceea ce privește accederea în "final four"-ul "Cupei României", United va fi acompaniată de Autobergamo Deva (18-4 cu Șoimii Simand), ACS West Deva (7-3 cu AS Inter Gheorgheni) şi învingătoarea dintre Fortus 2014 Buzău - FK Odorheiu Secuiesc (partidă ce se va disputa sâmbătă). "Încă nu se știe unde se va organiza "final four"-ul "Cupei României", pentru că mai e un meci de jucat în sferturi. Sigur că ne dorim să-l organizăm la Galați, dar rămâne de văzut ce se va decide", a adăugat Florin Ignat.

Fernando Dobre a dat fotbalul pe futsal

În echipa Sportul Ciorăști, susținută de mulți fani în sala de la Galați, se află și Fernando Dobre, fost jucător la Oțelul, în Liga a III-a, atât în sezonul precedent, cât și în turul de campionat al actualei ediții de campionat. Dobre s-a remarcat în special la meciul de la Focșani, de anul trecut, când a egalat pentru Oțelul cu un gol superb de la distanță. Din păcate pentru el, trecerea la futsal n-a fost cu noroc, în meciul de la Galați marcând în propria poartă, ca urmare a unui contraatac blitz al celor de la United, în care a deviat nefericit mingea.

Altfel, la startul partidei, cei de la United au intrat pe teren cu un banner pe care era afișat mesajul: "STOP WAR".

Citit 1181 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.