Ultramaratonul Galați, ediția a II-a. Concurs sportiv pentru îndrăgostiții de fapte bune

Ultramaratonul Galați, ediția a II-a. Concurs sportiv pentru îndrăgostiții de fapte bune
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil-sportiv Ultramaraton Galați, care se va desfășura la jumătatea lunii aprilie, în Pădurea Gârboavele, este un nou pas în proiectul ridicării la Galați a primului centru de excelență în recuperarea autismului din întreaga regiune. Principalele "motoare" ale acestei inițiative sunt Asociația de sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism (APCA) Galați și Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Galați (GALPOL), cu sprijinul sponsorilor Euroconstrucții, Decathlon și Primăria Tulucești. "Viața liberă" este partener media al Ultramaratonului Galați.

"Impulsionați de reușita totală a primei ediții și tot mai încrezători în șansele noastre de a transforma cel mai mare vis al copiilor cu autism în realitate, alături de o întreagă comunitate, am început din nou să construim speranțe pentru Ultramaraton Galați - ediția a II-a. Evenimentul sportiv caritabil, care a reușit în 2021 să adune la linia de start cei mai mari campioni ai curselor de anduranță, veniți din Timișoara, Constanța, București și din alte orașe din întreaga țară, alături de alergători amatori, îndrăgostiți de sport și fapte bune, va avea loc pe 16-17 aprilie 2022, în aceeași locație, respectiv, în Pădurea Gârboavele. La linia de start și-au anunțat deja prezența un număr și mai mare de echipe, înscrierile la toate probele (noapte/zi, echipe, individual, 3, 6, 12 și 24 ore) fiind deschise pe www.my-run.ro", ne-a spus Nicoleta Lupoae, președintele APCA Galați.

Galațiul este astfel (re)pus pe harta celor mai importante competiții sportive de gen din țară, de către organizatorii principali: APCA Galați și GALPOL. Scopul caritabil al evenimentului este construirea, etapizat, în urma mai multor ediții ale Ultramaratonului, a primului centru de excelență din întreaga regiune în recuperarea autismului. Etapizarea este prevăzută să dureze maximum cinci ani.

Prima ediție a Ultramaratonului a avut ca scop principal achiziționarea terenului, chiar în oraș. "Ulterior, chiar din 2022, sperăm noi, pe el vom construi, de la o ediție la alta, etaj cu etaj, pentru fiecare nivel abordat în lupta noastră (intervenții timpurii, terapii individuale de recuperare, sistem de învățământ alternativ, integrarea adulților cu autism pe piața muncii), un complex de servicii la standarde internaționale, dedicat tuturor persoanelor cu autism, indiferent de vârstă", a continuat Nicoleta Lupoae.

Excelența va fi sprijinită la această ediție pe mai multe direcții. O parte din sumele colectate în scop caritabil vor fi direcționate și către sprijinirea, în acest an, a unor copii care fac excelență în educație, dar care nu au posibilități materiale pentru accesarea resurselor necesare.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina evenimentului și pe cea a asociației APCA Galați.

Imagini de arhivă

 

Citit 1952 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2022 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.