CSM Galați, măsuri în sprijinul refugiaților

CSM Galați, măsuri în sprijinul refugiaților
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Clubul sportiv subordonat Consiliului Local Galați s-a organizat pentru a-i ajuta pe cât posibil pe refugiații ucraineni care ajung în orașul nostru.

Conflictul armat dintre Ucraina și Rusia trece cu efectele sale de barierele celor două țări. România, fiind vecină a Ucrainei, țară invadată de ruși, are misiunea de a avea grijă de refugiații plecați din propria țară din cauza bombardamentelor. Galațiul este unul dintre orașele de tranzit pentru ucraineni, astfel că mobilizarea este necesară pe toate planurile.

Clubul Sportiv Municipal Galați, club bugetar, n-a stat deoparte și a sărit în sprijinul refugiaților, cu resursele de care dispune. Cel mai important ajutor este cel de a pune la dispoziția autorităților locale câteva baze sportive, în care să fie organizate centre de primire a refugiaților. Două astfel de centre au fost deja instalate, la Sala "Siderurgistul" și la Stadionul "Dunărea", acolo unde au fost montate corturi pentru cazarea refugiaților. De asemenea, toate spațiile de cazare din baza "Siderurgistul" vor fi puse la dispoziția ucrainenilor sosiți la Galați.

”La nivelul CSM Galați au fost constituite două celule de criză, pentru acordarea unui sprijin în toate activitățile specifice ce se vor desfășura în bazele sportive. La prima ședință operativă a celulei de criză au fost stabilite următoarele măsuri: suspendarea antrenamentelor specifice desfășurate în bazele sportive <<Siderurgistul>> și <<Dunărea>> și relocarea lor în alte baze sportive pentru desfășurarea antrenamentelor și competițiilor, în conformitate cu calendarele competiționale ale federațiilor de specialitate; sprijin pentru toți tehnicienii și sportivii care tranzitează sau sunt refugiați în zona noastră; sportivii de performanță care doresc să își desfășoare activitatea sportivă pot participa la antrenamente alături de echipele noastre”, se arată în comunicatul oficial emis de CSM Galați.

Micuț șahist ucrainean, oaspete la CSM

Maksim Kryshtafor este primul oaspete ucrainean de la CSM Galați. Micuțul șahist ucrainean, în vârstă de doar 8 ani, a participat la antrenamente sub tutela antrenorilor gălățeni Adrian Smărăndoiu și Lucian Jugaru și a disputat și câteva meciuri de verificare cu șahiști gălățeni legitimați la CSM. Acesta este primul pas în integrarea refugiaților ucraineni în activitatea sportivă de la nivelul orașului nostru, urmând ca în perioada următoare mai multe exemple de acest gen să fie concretizate, la diverse discipline sportive.

Citit 1286 ori Ultima modificare Marți, 08 Martie 2022 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.