Trei meciuri de foc pentru lieștenii de la Sporting

Trei meciuri de foc pentru lieștenii de la Sporting
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În finalul sezonului regulat al Ligii a III-a. Campionatul celui de-al treilea eșalon fotbalistic se reia, în acest weekend, cu prima din cele trei etape rămase de disputat din sezonul regulat.

A doua echipă gălățeană din Seria a II-a a celui de-al treilea eșalon (împreună cu liderul Oțelul) are un obiectiv precis - menținerea în zona de play-off, poziție pe care o ocupă momentan. După disputarea a 15 etape, gălățenii stau foarte bine în clasament: Oțelul - locul 1, Liești - locul 4.

Sporting are o linie de clasament favorabilă față de principalele contracandidate, 28 de puncte, golaveraj 28-18, fiind urmată de CSM Rm. Sărat (27 puncte) și Aerostar Bacău (24 p). Formaţia din Liești consideră că principala adversară pentru clasarea pe un loc în play-off este echipa din Bacău. De altfel, aceasta este și prima echipă pe care Sporting o va înfrunta în acest an. O victorie sau un rezultat de egalitate ar aduce liniștea în tabăra lieșteană. În tur, au învins băcăuanii la limită, scor 1-0, iar acum avantajul terenului propriu ar putea fi un atu decisiv pentru formaţia din Lieşti.

Meciul cu Aerostar este așteptat cu emoție, dar și cu multă încredere. Lieștiul are o echipă omogenă, bine articulată și cu experiență, capabilă să facă față unui joc considerat decisiv. În afară de meciul cu Bacăul, Sporting Liești mai are de jucat până la final cu CSM Focșani (acasă) și Viitorul Ianca (deplasare). Program asemănător are și CSM Rm. Sărat, echipa de pe locul cinci, care are de jucat cu CSM Focșani (deplasare), Oțelul și Viitorul Ianca (pe teren propriu). Aerostar are cel mai accesibil program. În afară de meciul de la Liești, băcăuanii au de jucat împotriva ultimelor două clasate: cu Sportul Chiscani (acasă) și Dinamo Bacău (deplasare).

Perioadă bună de pregătire

Atuul lieștenilor poate fi considerat evoluția foarte bună din această campanie a pregătirilor. Antrenamentele au fost reluate în 24 ianuarie, s-au desfășurat la Galați și Liești, în condiții bune. La pregătiri au luat parte 22 de jucători, sub îndrumarea antrenorului Cristian Brăneț, ajutat de Daniel Lovin. Iată lotul: Vădeanu, A. Brăneț - Voicu, Bucevschi, Maftei, Năstase, Munchiu, Ștefănescu, Mihu, Cucu, Al. Stan, Milea, A. Călin, I. Iancu, Bârlădeanu, Grigoraș, Chiriac, Ieremie, Hodorogea, Drăgan, Iftimie și Gicu Iordache. Ultimul este și cel mai nou venit în familia lieștenilor, de la vecinii Gloria Ivești. Este un jucător care promite foarte mult, fapt demonstrat și în meciurile de verificare pe care le-a disputat cu noua sa echipă, Sporting.

Au fost cinci victorii din tot atâtea meciuri, golaveraj excelent: 14-2. Adversare au fost de calibru diferit, dar demne de luat în seamă: 3-0 cu juniorii de la CSM Galați, 4-0 la Sportul Chiscani, 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, 3-0 la CSM Rm. Sărat și 2-1 cu Sporting Juniorul Vaslui. Golaverajul a fost stabilit prin reușitele lui Iordache (cinci goluri), Grigoraș (3), Chiriac (3), Al. Stan, A. Călin și Voicu - câte un gol.

Sunt suficiente argumente pro, în așa fel încât Sporting să se considere capabilă să-și realizeze obiectivul propus - menținerea pe o poziție de play-off!

Citit 969 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2022 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.