Oțelul, probleme de la primul meci

Oțelul, probleme de la primul meci
Start fals pentru echipele gălățene de fotbal
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primele jocuri din 2022 nu au decurs conform așteptărilor pentru cele două echipe gălățene din Seria a II-a a celui de-al treilea eșalon fotbalistic.

Victorie fără glorie pentru Oțelul în primul meci oficial al anului, scor 1-0, în deplasarea de la CS Făurei, iar fanii au început deja să se îngrijoreze asupra șanselor la promovare. Prima repriză a fost dominată teritorial de gălățeni, care au intrat la cabine cu avantaj pe tabelă, grație golului reușit de Cisotti, din penalti. Partea a doua a meciului a divulgat probleme în sistemul de joc al Oțelului, echipa fiind dominată pe final în ultimul hal de Bănel Nicoliță (37 de ani), fratele său Stelian și Cristi Bud. Gălăţenii au fost salvaţi doar de intervențiile miraculoase ale lui Dur-Bozoancă, de șansa ca echipa gazdă să rateze cu nonșalanță și, uneori, de aparițiile salvatoare ale fundașilor în fața liniei porții, când nici portarul nu mai avea ce face. A fost, practic, un curs al meciului invers față de alte deplasări din 2021, când Oțelul era echipa mai bună. O altă problemă la capătul acestui joc ar fi accidentările suferite de fundașii centrali Costin Ghiocel și Cristi Sîrghi (care l-a înlocuit pe primul).

"A fost foarte greu, deși am preconizat că acest joc va fi extrem de dificil, pentru că venim după trei luni de pauză. Nu avem nicio scuză, desigur, astăzi dacă luam și un punct eram mulțumit, dar cu trei sunt foarte mulțumit de rezultat, pentru că asta contează cel mai mult. Au lipsit foarte multe lucruri bune în jocul de astăzi, unele pe care mi le explic, altele nu, dar vom avea o săptămână întreagă până la meciul cu Buzăul ca să îi fac pe băieți să înțeleagă că atât de dorita promovare nu se obține decât pe teren, cu un randament superior. Sper să jucăm mai bine ca astăzi în viitor”, a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului, la capătul meciului.

Acesta a trimis în teren următoarea formulă: Dur-Bozoancă - Rus, Yabre, Ghiocel, Țica - Neagu, D. Cireș, Jardan - Cisotti, Serrant - Green, Nica. Au mai intrat: Sîrghi, Farcaș, Adăscăliței, Savu.

În următoarea etapă, gălățenii vor juca, pe teren propriu, cu Metalul Buzău, în penultima etapă a sezonului regulat.

Dezamăgire la Liești

Meciul de la Liești, dintre Sporting și Aerostar Bacău, s-a încheiat cu succesul oaspeților, scor 2-1. A fost un meci în care gazdelor le era necesar măcar un punct, dar, din păcate, s-au pierdut toate. Lieștenii au deschis scorul prin Alexandru Stan, în urma unei recuperări, iar pe parcurs au mai avut mari ocazii prin Munchiu și Iordache. Până la urmă, scorul a fost nefavorabil, deși ar fi fost mai echitabil un rezultat de egalitate, după ceea ce s-a desfășurat pe teren. Disputa pentru locul al patrulea rămâne deschisă.

Echipa de start a gazdelor: Brăneț - Iancu, Maftei, Sevastian, Năstase - Chiriac, Munchiu - Mihu, Iordache, Al. Stan - A. Călin. Au mai intrat: Bârlădeanu și Grigoraș. Următorul meci al lieştenilor, la Viitorul Ianca.

Înfrângere la limită pentru fete

FC Universitatea a fost foarte aproape de un rezultat de egalitate la Ladies Tg. Mureș, dar un penalti discutabil a schimbat soarta partidei. Scorul a fost deschis de fetele noastre, prin Alina Cimpoieș, iar meciul s-a încheiat cu 2-1 pentru gazde. Un scor strâns, mai ales dacă ținem cont că, la precedenta întâlnire dintre cele două echipe, formația din Tg. Mureș a câștigat cu 8-2 la Galați. Următorul meci, acasă, cu Banatul Reșița.

Citit 3578 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.