"Cupa României", în vitrina CS Municipal Arcada
Foto: CS Arcada Facebook

"Cupa României", în vitrina CS Municipal Arcada
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Atmosferă de sărbătoare, caracteristică marilor competiții sportive, a dominat turneul final pentru decernarea trofeului "Cupei României".

O sală plină, cu două galerii bine dotate pentru a-și susține favoritele, plus două echipe dispuse la efort pentru câștigarea acestui important trofeu. Spre marea satisfacție a amatorilor sportului din Galați, echipa noastră a fost vioara întâi, a dominat marea finală de la un capăt la altul, cucerind  trofeul pentru a doua oară în istoria sa. Prima Cupă fusese câștigată în urmă cu cinci ani.

Un meci cu miză uriașă, plin cu momente de îndârjire, concentrare și multă ambiție. Apriori, ambele combatante porneau cu șanse egale, însă o dată cu derularea jocului s-a văzut foarte clar că pe teren exista o singură echipă în mare formă, cea a Galațiului. Elevii prof. Sergiu Stancu au manifestat o vervă deosebită, foarte multă siguranță, chiar și atunci când echilibrul dădea târcoale. În general, gălățenii au avut diferențe apreciabile pe tabela de scor, grație unui joc exact, articulat, cu un blocaj care a excelat. Altfel spus, voleiul practicat de echipa noastră, duminică seară, a fost greu de contracarat.

Evoluția scorului în cele trei seturi demonstrează diferența dintre cele două combatante: 6-2, 10-3, 14-10, 22-18 și 25-19; 5-5, 8-5, 12-8, 15-14, 20-16, 25-21; 3-3, 9-5, 17-15, 22-18, 25-23.

Pentru Sergiu Stancu acesta a fost un succes amplificat, obținut la el acasă, Brașovul fiind orașul său de baștină.

Meritul acestui succes este al întregului lot gălățean, începând cu sextetul de bază: Raici, Talpă, Rangel, Bala, Sestan, Sobirov - Kantor, continuând cu ceilalți: Rață, Darlaczi, Teleleu, Magdaș, Toro, Cristudor, Butnaru și Bissette, ultimul accidentat.

La reușita finalei au contribuit și cei doi arbitri, Paul Szabo (Oradea) și Bogdan Stoica (București).

Titlul de campioni, următoarea țintă

"Ne bucurăm pentru evoluția din aceste zile, cu două victorii splendide, în care ne-am impus jocul, strategia, aducând în vitrina clubului un nou trofeu. Totul spre satisfacția celor care susțin permanent acești băieți minunați. Ne vom bucura o zi - două, dar ne vom întoarce la muncă, pentru că mai avem de disputat jocuri în campionat. Vrem eventul în acest an!", ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

În demersul său, tehnicianul a fost susținut de Marian Bala, cel mai bun jucător al sezonului trecut, distincție primită chiar acum la Brașov, cu prilejul aniversării zilei sale de naștere. "Secretul este munca de zi cu zi, iar evoluția de acum este o constantă a comportării deosebite din întregul sezon. Ne vom concentra pe meciurile din campionat, pentru că ne dorim al patrulea titlu consecutiv", a spus Bala.

"Am avut un joc slab, tocmai în finală, când ne-am dorit să cucerim trofeul", a declarat, de partea cealaltă, antrenorul bucureștean Silviu Oancea. Dar jocul lor oare n-a fost determinat de replica excelentă a adversarilor? I-ar fi fost foarte greu oricărui adversar să-i reziste.

Citit 953 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.