Set de 40 de minute între Arcada și SCM "U" Craiova

Set de 40 de minute între Arcada și SCM "U" Craiova
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un meci greu, extrem de dificil, cu craiovenii de la SCM "U". Ca de obicei, se poate spune, pentru că aproape de fiecare dată confruntările dintre Arcada și jucătorii lui Dănuț Pascu au avut astfel de desfășurări.

Victoria le-a revenit campionilor de la CSM Arcada, scor 3-1 (25-15, 25-27, 33-31, 25-14).

De la 25-15, la 33-31

Debutul meciului de marți seara, desfăşurat la Galați, nu anunța nimic spectaculos. Primul act a fost câștigat de gazde la pas (la 15), după un parcurs de circa 20 de minute, fără griji și fără emoții. Au urmat două seturi în care s-au întâmplat atâtea și atâtea: tensiune, dramatism, încrâncenare, angajament total, faze spectaculoase, dar și unele greșeli generate de uriașa miză a meciului. Setul al doilea s-a încheiat în prelungiri, după o dispută echilibrată, cu multiple egalități pe tabela de scor (circa 12), după care oltenii au greșit mai puțin. Au fost 30 de minute de joc încordat. Dar ce a urmat a depășit cu mult toate așteptările. Cu 1-1 la seturi pe tabelă, meciul a devenit și mai înverșunat, cu apostrofări și observații la nivelul adversarului, dar în special la adresa arbitrilor. Nu încercăm să arătăm o desfășurare a ostilităților, dar faptul că setul a durat peste 40 de minute (cât pentru două seturi) spune suficient. Miza a atins cote maxime, iar prelungirea jocului a condus la cel puțin 7-8 mingi de set. Câștig de cauză a avut echipa noastră, care nici ea n-a scăpat de apostrofările adversarilor.

Setul decisiv, fără istoric

Setul al patrulea, în schimb, a avut o desfășurare total opusă, încheindu-se foarte repede, cu doar 14 puncte în contul oaspeților. În momentul în care tabela a arătat 11-3, antrenorul craiovean s-a supărat teribil pe elevii săi, operând nu mai puțin de patru înlocuiri la o singură mișcare. Răbufnirea lui, însă, nu a fost câştigătoare. A pierdut setul și, totodată, meciul...

CSM Arcada a jucat după modelul obișnuit: Raici, Talpă, Rangel, Sestan, Bala, Sobirov - Kantor. Au mai intrat: Butnaru, Rață, Teleleu și Toro.

Arbitrii bucureșteni Florin Dragomir și Cristian Cristea au avut și ei destule probleme, în special cu oaspeții (a existat din nou un cartonaș roșu în contul craiovenilor), încheind un meci pe care, cu siguranță, nu-l vor mai dori repetat.

În prima etapă a turneului play-off, s-a mai jucat meciul Dinamo - Steaua, scor 3-1.

Clasamentul arată astfel: 1. Arcada 65 puncte (68:11), 2. Dinamo 56 p, 3. Steaua 55 p, 4. Craiova 53 puncte.

"O partidă grea, cu un adversar dificil, care de fiecare dată împotriva noastră are evoluții bune și chiar speciale. Cu toții suntem bucuroși de victorie, de trei puncte extrem de valoroase în clasament. Remarc aportul tuturor jucătorilor și sprijinul neprecupețit al publicului, aliatul nostru permanent", ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Următorul meci pentru CSM Arcada este programat luni, 28 martie, tot pe teren propriu, cu Steaua.

Citit 1013 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.