O nouă performanță remarcabilă în sportul gălățean

O nouă performanță remarcabilă în sportul gălățean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Performanțele din ultima perioadă din sportul gălățean au fost rotunjite cu o medalie de argint la juniori, prin echipa de baschet a Academiei Phoenix.  

Sportul gălățean trăiește momente frumoase, iar unul dintre acestea a fost reușit de echipa de Under 15 masculin a Academiei de baschet Phoenix. Echipa gălățeană a fost la un pas de titlul de campioană, după ce a strâns 16 victorii din tot atâtea partide în campionat. Gălățenii au trecut în semifinale de CSS Ploiești, iar în finală au pierdut cu Dan Dacian București. Dar, cu toate că au ratat de puțin titlul, se poate spune că se creează o generație de sportivi foarte talentați și dedicați întru totul pentru baschet.

Dalibor Destanovic, adus de Florin Nini din Serbia în urmă cu aproximativ șase ani, antrenează grupa de U15 alături de Cristina Nini. “Îi felicit pe băieți, a fost un sezon foarte bun pentru noi. Chiar dacă există dezamăgirea că am ratat titlul, noi ne-am simțit ca și cum am fi campioni, pentru că sunt convins că mulți dintre copiii de aici au potențialul de a ajunge jucători consacrați. La anul, dacă se păstrează grupul, pornim cu șanse reale să câștigăm titlul. Există mai multe echipe bune, e concurența bună, dar asta ne motivează. Am avut parte și de sprijinul părinților, care au făcut o galerie formidabilă la meciuri și le mulțumim și pe această cale”, a spus antrenorul sârb, recunoscut sub numele de Dixon.

Iată lotul vicecampionilor României: David Mărgărit, Ianis Mihai, Rareș Nedelcu, Luca Arfire, Marian Ghiran, Tiberiu Chiper, David Brăilescu, Sebastian Boghean, Andrei Ciulin, Luca Dumitru, Andrei Buboiu și Matei Șorodoc.  

Turneu final bifat și de fete  

Pe lângă generația de U15 masculin, Academia Phoenix se poate lăuda și cu cea de U15 feminin, cu care s-a calificat la turneul final, acolo unde s-a clasat, în cele din urmă, pe locul 11.  

Jucători crescuți la Galați, în echipa mare

Echipa de seniori a CSM Galați are în componență, cu participare activă în Liga Națională, trei jucători formați la Galați: David Stan, George Vlad și Theodor Gherman.

Citit 1218 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Martie 2022 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.