United, la un pas de finala Ligii I

United, la un pas de finala Ligii I
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa gălățeană de futsal United mai are nevoie de un succes în faza semifinalelor pentru a se califica în ultimul act al campionatului național.

Galațiul a reușit să scoată capul în față prin United la futsal în repetate rânduri în ultimul an, fie prin participările în cupele europene, fie prin câștigarea "Cupei României" sau a Supercupei, dar niciodată până acum prin câștigarea pe teren a Ligii I. Actualul sezon, în care de la start a dispărut Imperial Wet Miercurea Ciuc, campioana en-titre, pare a fi cel mai bun prilej pentru a se îndeplini și acest obiectiv. Totuși, până la a disputa marea finală cu trofeul pe masă, mai e de disputat cel puțin un meci în semifinale.

Astăzi, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor "Dunărea", United Galați va juca în semifinalele Ligii I împotriva celor de la FK Odorheiu Secuiesc. În primul meci al acestei faze, gălățenii s-au impus categoric, scor 7-2, săptămâna trecută, chiar pe terenul harghitenilor. Drept urmare, băieții lui Florin Ignat mai au nevoie de un singur succes (se joacă în sistemul de cel mai bun din trei meciuri) pentru a se califica în finală.

Ascendent moral

La prima confruntare din actuala ediție de campionat, în sezonul regulat, FK Odorhei a învins-o pe United cu 3-1, apoi în toate meciurile au avut câștig de cauză gălățenii: 6-1 și 6-2 în retur și tur suplimentar, plus un succes categoric în semifinalele "Cupei României" până la victoria recentă cu 7-2.

"Ne-a fost puțin teamă de această primă partidă, pentru că FK Odorheiu Secuiesc evoluează foarte bine pe teren propriu. Am făcut un meci foarte bun, pe alocuri excelent, în care am arătat spiritul acestei echipe. Mă bucur pentru băieți, pentru publicul gălățean, pe care îl așteptăm la meciul de pe teren propriu", a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al celor de la United.

Lotul de jucători pentru meciul din această seară: Toniță, Cârdei, Păduraru - Burdujel, Araujo, Crișan, Pele, Cireș, Petică, Arhire, Oană, Boșneagă, Crăciun și Florin Ignat (antrenor-jucător).

Deva așteaptă în finală

În cazul în care vor reuși să câștige meciul cu FK Odorhei, gălățenii vor obține calificarea în finală, acolo unde îi așteaptă Autobergamo Deva. Formația din Deva a terminat pe primul loc în sezonul regulat și va putea juca eventualul meci decisiv al finalei pe teren propriu.

Pe de altă parte, United a câștigat "Cupa României" în acest sezon într-o finală tot cu Autobergamo Deva. Deja finaliști, cei de la Autobergamo au trecut de semifinale prin două victorii cu Timișoara, 4-2 și 9-4.

În cazul în care United nu se va impune în această seară, atunci va avea loc un al treilea meci al disputei dintre gălățeni și FK Odorheiu Secuiesc, tot la Galați, grație clasării mai bune la finele sezonului regulat a echipei noastră.

Citit 1034 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2022 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.