Indestructibilii! Cum a transformat Dorinel Munteanu echipa Oțelul

Indestructibilii! Cum a transformat Dorinel Munteanu echipa Oțelul
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Gruparea gălățeană a reușit să treacă peste șocul produs de ratarea promovării de anul trecut și se află din nou în prim-plan pentru un loc în Liga a II-a.

Cu toate că anul 2022 a început cu un joc mai puțin apreciat de către fanii echipei, cei de la Oțelul au ajuns la o serie greu de realizat chiar și la nivelul Ligii a III-a: opt succese la rând fără gol primit. Ultima oară când apărarea indestructibilă a Oțelului a fost depășită s-a întâmplat pe 20 noiembrie, la 1-1 în deplasare cu Viitorul Ianca. De atunci, au urmat victorii pe linie la zero: 1-0 cu CSM Focșani, 5-0 cu Dinamo Bacău, 1-0 cu CS Făurei, 2-0 cu Metalul Buzău, 1-0 cu CSM Rm. Sărat, 1-0 cu Aerostar Bacău, 2-0 cu CSM Focșani și 3-0 cu Metalul Buzău. De remarcat și faptul că în acest șir de opt succese fără gol primit, trupa lui Dorinel Munteanu a jucat de câte două ori cu CSM Focșani și Metalul Buzău, o dată cu Aerostar Bacău, toate echipe de play-off și anunțate cu pretenții de promovare la startul sezonului. Golaveraj total pentru această perioadă: 16-0. Dacă luăm în calcul tot ce s-a jucat până acum, inclusiv câteva sincope de început până la adaptarea echipei la cerințele antrenorului, golaverajul e de 60-10, cu o medie de aproape trei goluri înscrise pe meci (2,85).

Dorinel Munteanu este recunoscut pentru preocuparea sa deosebită atunci când vine vorba de faza defensivă. Nu degeaba a făcut o criză de nervi la capătul meciului cu Aerostar (1-0), când echipa din Bacău a reușit să-și creeze o ocazie de gol, la ultima fază, cu un om mai puțin pe teren.

"Cred că toată lumea mă cunoaște deja, am aplicat aceleași principii și în primul mandat la Galați. Atunci suporterii nu erau foarte convinși la început de ceea ce încercam noi să implementăm, dar cu timpul și-au dat seama că rezultatul este pe primul plan. Sigur că și eu îmi doresc să facem meciuri cât mai bune, dar rezultatul este cel care rămâne", ne-a spus Dorinel Munteanu.

Raport categoric față de contracandidate

Calificată și matematic la baraj, cu șase etape înainte de final, formația gălățeană are timp berechet să se uite și în dreptul potențialelor contracandidate, mai ales că lucrurile par clare în ambele serii. Pe lângă Oțelul, din Seria I s-a distanțat pe loc de baraj CSM Focșani, formație recent învinsă de gălățeni, la capătul unui meci în care vrâncenii n-au contat pe teren. CSM Focșani e la șapte puncte distanță de Oțelul, cu golaveraj inferior roș-alb-albaștrilor.

În Seria I s-au distanțat pe locuri de baraj Dante Botoșani și Foresta Suceava. Dante are șapte puncte mai puțin decât Oțelul, iar golaverajul este extrem de sărăcăcios: 28-10. Foresta, formație învinsă la baraj de Oțelul în sezonul precedent, este la șase puncte distanță de Dante, cu un golaveraj de 38-21, bilanț care în Seria a II-a n-ar fi fost de ajuns pentru calificarea la baraj.

Citit 2454 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2022 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.