Se apropie marea finală pentru United Galați

Se apropie marea finală pentru United Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Trupa lui Florin Ignat ar putea să-și treacă în cont primul event din istoria clubului, în cazul în care va reuși să treacă în finala campionatului de Autobergamo Deva.

După dubla Cupă - Campionat reușită de voleibaliștii de la CSM Arcada, o altă echipă gălățeană ar putea să-și treacă în cont același bilanț. Este vorba despre băieții de la futsal care formează echipa United Galați. Reușita din "Cupa României" le-a dat aripi gălățenilor, care au trecut lejer în semifinalele Ligii I de FK Odorheiu Secuiesc, iar acum se pregătesc de marea finală, cu Autobergamo Deva.

Se va juca în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, cu primele două dispute la Deva, urmate de alte două la Galați, iar meciul decisiv (dacă va mai fi cazul) tot la Deva, grație clasării mai bune în sezonul regulat a celor de la Autobergamo (locul 1) față de United (locul 2).

Astfel, finala este programată să-și înceapă seria la Deva, iar datele inițiale sunt 1 și 2 mai pentru primele două meciuri, dar pot interveni modificări, la cererea televiziunii deținătoare a drepturilor de transmisie. Meciurile 3 și 4, ambele la Galați, sunt prevăzute pentru 7 și 8 mai, cu același amendament, iar decisivul finalei ar trebui să se dispute în jurul datei de 14 mai.

Bilanț favorabil pentru gălățeni

United pornește în finală cu ascendent moral în fața celor de la Autobergamo Deva, cu toate că în sezonul regulat s-a clasat cu o treaptă mai jos. Cele două echipe s-au întâlnit în patru dispute oficiale în acest sezon, două la Galați, două la Deva, cu bilanț favorabil gălățenilor. A fost 2-2 la Deva, în primul meci al sezonului, iar apoi fiecare și-a câștigat meciul de pe teren propriu din retur, respectiv, tur suplimentar, în Liga I. A fost United - Autobergamo 3-2 și Autobergamo - United 5-3, ambele în campionat, iar al doilea succes al sezonului pentru Florin Ignat și compania s-a produs, cum nu se putea mai bine, în finala "Cupei României", scor 5-4, la Galați. Dincolo de faptul că a reușit să-și adjudece trofeul, United a reușit să ia un ascendent moral față de adversarul din finala Ligii I și prin prisma faptului că a revenit de la 1-4 și a câștigat în timp regulamentar. Astfel, cu oricât ar conduce Autobergamo într-un meci al finalei de campionat cu United, nu va putea să-și scoată din cap revenirea de senzație din finala Cupei a gălățenilor.

Pele, transferul-cheie

Unul dintre cei mai buni jucători de la United în meciurile importante din acest sezon a fost Pele, legitimat pe parcursul sezonului. Acesta a marcat golul decisiv al finalei cu Autobergamo din "Cupa României", cu toate că a jucat accidentat. Prezența sa pe teren la meciurile următoare este esențială pentru adjudecarea trofeului de către United.

"Am reușit să facem meciuri bune în semifinale, acum ne concentrăm pe ceea ce urmează în finală. Știm că sunt meciuri grele, mai ales că primele două se joacă la ei (n.r. - la Deva), e derbiul campionatului, dar avem încredere în echipă și suntem pregătiți", a spus Pele.

Altfel, înaintea campionatului, cele două echipe erau cotate ca fiind principalele favorite la câștigarea titlului, cu 0,10 diferență de cote în favoarea echipei din Deva, conform bookmakerilor.

Citit 1185 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2022 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.