Interviu cu Viorel Tănase: ”Am creat un ambient profesionist”

Interviu cu Viorel Tănase: ”Am creat un ambient profesionist”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Viorel Tănase, antrenorul coordonator al secției de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Galați, ne-a vorbit despre activitatea fotbalistică de la CSM în ultimul sezon.

- Cum decurge activitatea la secția de fotbal a CSM Galați?

- Din punctul meu de vedere, bine. Conform planului, zic eu că suntem pe un drum ascendent. Am plecat la drum cu o echipă, apoi două, după care am ajuns cu patru. Am făcut selecții pentru încă două grupe, cele de U15 și U13. Nu este deloc ușor, pentru că momentan sunt preferate cluburile care percep taxă, aici nu prea înțeleg eu lucrurile. Am creat un ambient profesionist, avem antrenori calificați nu numai pentru copii și juniori, ci și pentru seniori. Avem o anumită metodică impusă de mine și respectată cu rigurozitate.

- Vă mai gândiți să faceți echipă de seniori?

- Tot timpul mă gândesc, acum trebuie să avem și posibilitatea. Cred eu că ar fi benefică, pentru că venim cu o finalitate. Să fie o motivație în plus pentru juniori, să tragă tare să ajungă la echipa mare, apoi să treacă la echipa fanion a orașului - pe care eu o consider a fi Oțelul Galați.

- Care ar fi planurile pentru viitorul apropiat? E vizată participarea la turneul de elite?

- La momentul actual, nu putem vorbi de turnee de elită, pentru că necesită buget foarte mare. Sincer, mi-aș dori să participăm, pentru că este un alt nivel, un campionat cu competitori mai puternici. Ne dorim, la momentul acesta să inițiem și să formăm echipele Under 13 și Under 15, având în vedere că în urmă cu opt luni nici nu existau. Copiii talentați s-au dus mai mult către cluburile private, dar avem și noi copii talentați pe care încercăm să-i formăm.

- Există juniori de la CSM Galați care să fi plecat deja către alte cluburi?

- Bineînțeles, este unul din obiectivele clubului nostru. Au plecat în prima parte a campionatului Edi Angheluță și Gabriel Tănase la Oțelul, cedați apoi la Braniștea, plus Oniciu, acum la Oțelul, după ce în tur a fost golgheterul campionatului la noi la Under 19. Ne bucurăm să putem să-i sprijinim pe tinerii fotbaliști să se lanseze către fotbalul mare, acesta e și obiectivul nostru final. E nevoie de mai multe meciuri pentru juniori, așa că ne-ar prinde și mai bine să avem echipă de seniori la care să putem să le oferim mai multe jocuri.

- Legat de Oțelul, cum se vede de la distanță proiectul și ce încredere ai că va reuși să promoveze în acest sezon?

- Și anul trecut mi-a plăcut echipa, din păcate n-a reușit. În acest sezon am văzut altceva, echipa a arătat forță, organizare, disciplină tactică, iar asta îmi dă încredere că va promova. Nu este ușor la baraj, sunt adversari destul de puternici, dar important e mentalul la ziua barajului, iar aici Dorinel sunt sigur că va ști să gestioneze. Barajul se câștigă, nu se joacă. Trebuie să fii inteligent și să tratezi diferit ambele manșe, nu cu aceeași tactică, așa văd eu lucrurile. Am încredere că vor promova, pentru că văd seriozitate și organizare în tot ceea ce se face.

Citit 3537 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.