Florin Ignat, ingredientul principal pentru performanță
Foto: Sportul Ilustrat

Florin Ignat, ingredientul principal pentru performanță
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălățenii de la United au reușit să pună mâna pe titlul de campioni ai României la futsal, iar acest lucru i se datorează, în mare parte, antrenorului-jucător Florin Ignat.

United Galați este cel mai vechi club de futsal din România și mai mereu a cochetat cu locurile fruntașe în acest sport tânăr, dar pasionant. Totuși, echipa a avut nevoie de un om echilibrat care să țină grupul unit în momentele grele pentru a reuși cele mai mari performanțe ale clubului, iar acea persoană a fost găsită în Florin Ignat, antrenorul-jucător de la United.

În vârstă de 40 de ani, Florin Ignat este un gălățean care a făcut junioratul la cluburile locale de fotbal, avându-l ca antrenor pe experimentatul Mihai Ciobanu, dar care și-a găsit calea către glorie în futsal. Locul în care a excelat pentru început a fost la Târgu Mureș, acolo unde a câștigat multiple trofee alături de echipa City'us (între timp desființată).

A revenit acasă, la Galați, în urmă cu trei sezoane și a reușit să pună la punct o echipă capabilă să câștige destul de confortabil eventul: Cupa și campionatul. Ambele au venit în fața favoritei bookmakerilor, Autobergamo Deva. Cea mai recentă este și cea mai importantă performanță: titlul de campioni ai României, după 3-1 la general, iar Ignat s-a ținut de cuvântul dat fanilor, cărora le promitea înaintea finalei că va reuși să câștige trofeul chiar la Galați, deși s-ar fi putut prelungi finala cu al cincilea meci la Deva.

"Cred că este cel mai frumos event din viața mea. Mă bucur, în primul rând, că suporterii noștri au dat dovadă de fair play și până la urmă au aplaudat și echipa oaspete la premiere. Sunt foarte fericit! Vreau să le mulțumesc suporterilor noștri care ne-au împins de la spate în ambele meciuri ale finalei. Le mulțumesc și acestor minunați băieți care au luptat până la capăt. Să ne bucurăm de acest event!", a fost declarația lui Ignat, la capătul finalei câștigate.

Calități incontestabile

Pe parcursul celor trei sezoane petrecute la cârma echipei United Galați, Florin Ignat a avut de înfruntat și momente dificile, în care a trebuit să-i antreneze pe băieții din echipă cu restanțe financiare. Mai mult, în momentul numirii sale, președintele Ștefu anunța că Florin Ignat va trebui să renunțe la activitatea de jucător, din cauza vârstei înaintate, dar iată că acesta s-a dovedit a fi în cei trei ani un element extrem de important şi pe terenul de joc.

Mai mult decât calitățile sale de antrenor și jucător în fustal, Florin Ignat a dovedit că este un foarte bun mobilizator, pentru că United a depășit cu brio toate momentele grele întâmpinate atât pe teren (multe reveniri spectaculoase în momente cheie), cât și în afara lui.

Cu foarte mult bun-simț, Ignat le atribuie meritul câștigării eventului jucătorilor, însă aportul său la această performanţă este incontestabil.

Citit 1239 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.