Oţelul, knock-out!

Oţelul, knock-out!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campionii României, rămaşi în zece din prima jumătate de oră a meciului, au fost luaţi pe sus de ardelenii vorbitori de portugheză şi spaniolă, primul gol picând chiar în secunda 47 * Impresia startului slab de sezon poate fi schimbată miercuri seară, la Basel, în prima etapă a Ligii Campionilor

OŢELUL GALAŢI - CFR CLUJ 0-4 (0-1)

Meci disputat aseară în etapa a VI-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” - 7.000 de spectatori;

Au marcat: Ronny 1’, Bastos 56’, Weldon 74’, Hora 91’;

Cartonaşe galbene: Filip 30’, Sîrghi 34’ / Mureşan 49’;

Cartonaş roşu: Ilie 33’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac - Râpă, Sîrghi, Costin, Ilie - Filip (57’ Pena), Giurgiu - Antal, Ibeh, Buş (66’ Frunză) - Paraschiv (35’ Ljubinkovici). Antrenor: Dorinel Munteanu.

CFR: Beto - Panin, Cadu, Nuno Diogo, Camora - Sougou, Mureşan, Renan, Bastos (71’ Celestino) - Ronny (36’ Hora), Weldon (77’ Kapetanos). Antrenor: Jorge Costa.

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) - Adrian Vidan, Valentin Avram. Rezervă: Dragoş Istrate (toţi trei din Bucureşti).

Când dejecţiile se dovedesc eficiente

Spectacol grotesc aseară lângă Spitalul de Pediatrie şi n-are nicio vină instituţia spitalicească de cele petrecute pe teren.

După ce toată săptămâna a fost dominată de dejecţiile verbale emise de Adrian Porumboiu, un fost arbitru devenit apoi agricultor şi patron de club (cum este posibil ca indivizii din Comisia de Disciplină să meargă pe burtă şi să nu sancţioneze asemenea calomnii?), startul jocului Oţelul - CFR Cluj a început brusc cu proiecţia rezultatului final.

Sougou, un fel de Usain Bolt care ştie cu mingea, a făcut cărare pe dreapta, a centrat şi Ronny a punctat lejer pentru 0-1. Era secunda 47 şi presiunea pusă pe roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu devenea o veritabilă piatră de moară. Pasele elementare, de doi-trei metri, îşi însuşiseră, se vede treaba, dificultatea elementelor de fizică cuantică.

Accidentaţi, suspendaţi, eliminaţi

Contextul era total defavorabil campionilor României. Cu Viglianti şi Sălăgeanu în tribună din cauza problemelor care îi chinuiesc de mai bine de jumătate de an, cu Perendija suspendat şi Sîrghi pe teren în premieră după patru luni, Oţelul s-a trezit şi în zece după eliminarea exagerată a lui Ilie (33’ - a fost fault la Ronny, care a ajuns la spital, dar a lipsit intenţia).

Nu era însă de mirare, deoarece la fluier interpreta respectabilul Istvan Kovacs, cel care ciopârţea aceeaşi formaţie în chiar prima rundă a sezonului (n.r. - i-a dat afară pe Punosevac şi Antal, cu Petrolul Ploieşti). A nu se înţelege însă că prestaţia oficialului din Carei a fost decisivă în stabilirea configuraţiei finale de pe tabela de marcaj.

Primul eşec pe teren propriu după 16 luni

La 0-1 pe teren propriu, Dorinel Munteanu a surprins asistenţa scoţând vârful de atac, pe Paraschiv, pentru introducerea unui fundaş stânga surogat, Ljubinkovici. Abia după ce s-a făcut 2-0, Bastos executându-l cu sânge rece pe Grahovac (56’), Neamţul şi-a dat seama că nu poţi să ataci doar cu Ibeh şi l-a introdus pe Marius Pena.

Era însă prea târziu pentru a mai salva ceva din ceea ce se numea deja primul eşec pe teren propriu după 16 luni. Până la final s-a făcut 0-4, cu Weldon şi Hora pe post de călăi, scor umilitor! Indiferent de arbitru sau de forţa adversarului de aseară, unul care în mod normal poate să bată pe toată lumea în Liga I, Oţelul trăieşte din amintiri şi doar o nebunie pe St. Jakob-Park din Basel mai poate schimba această impresie.

Citit 2191 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.