CS Municipal Galați va juca în play-out
Foto: Sportul Ilustrat

CS Municipal Galați va juca în play-out
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În weekend s-au disputat ultimele jocuri din turul Ligii Naționale de rugby, competiție ce s-a desfășurat după o nouă formulă. Din cauza retragerii unor cluburi, federația de specialitate a făcut o combinație între echipele din prima linie și cele din eșalonul al doilea.

Astfel, în acest sezon s-a jucat în două grupe de câte șapte echipe, numai meciurile din turul campionatului. Rugbiștii gălățeni de la CS Municipal au evoluat în grupa a doua, în componența: Dinamo, Steaua (ambele calificate în play-off), RC Grivița București, CS Năvodari, RC Bârlad și Poli Iași. În prima grupă au fost repartizate: Știința Baia Mare, SCM Timișoara, CSU Cluj, Știința Petroșani, RC Alba Iulia, CSM Suceava și RC Gura Humorului.

Echipa Galațiului, antrenată de Marius Secuianu și Eugen Popa, a debutat cu o victorie, 30-7 la RC Bârlad, dar a pierdut primul meci de pe teren propriu, 12-27 cu RC Grivița, în condițiile în care nu au putut evolua cinci jucători convocați la naționala Moldovei. Apoi, gălăţenii au mers la Iași, unde au condus până spre final, însă unele decizii ale arbitrilor din ultimele minute au schimbat soarta meciului (23-26). Au urmat meciurile cu cele două echipe mari din serie, Steaua și Dinamo, unde diferența de... gabarit și-a spus cuvântul. Ultimul meci, cel de la începutul acestei luni, a adus-o ca adversară pe CS Năvodari. Și aici au fost probleme de arbitraj, dar avantajul luat în primul mitan a fost hotărâtor: 34-10, iar la final 40-22. Rezultatul a fost obținut după patru eseuri spectaculoase, patru transformări și tot atâtea lovituri de pedeapsă. Și la acest ultim meci din sezonul regulat, gălățenii au avut trei indisponibilități, dar echipa s-a descurcat foarte bine și în aceste condiții.

Partea a doua a sezonului, de la finalul acestei luni

Odată încheiate partidele din turul campionatului, se va lua o scurtă vacanță, iar din 25 iunie se vor disputa meciurile din play-off și play-out. În prima grupă vor evolua echipele clasate pe primele două locuri, respectiv Steaua, Dinamo, Timișoara și Baia Mare, celelalte urmând să joace în faza de play-out.

Iată lotul jucătorilor ce au evoluat în sezonul regulat și pe care CSM Galaţi contează și în partea a doua a campionatului: Badea, Jean Don, Bulearcă, Cocîrlă, Ungureanu, Cotici, Cucu, Dănăilă, Eduard Don, Frățilă, Niacșu, Partenie, Nistor, Mocanu, Cosmiuc, Ghindă, Arnăut, Chiper, Onofrei, Budileau, Anton, Manolachi, Spătărescu, Cangea, Budăian, Misir, Cebotari, Toderașcu, Budeanu, Chitic, Ailincăi și Justian.

Citit 833 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 08:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.