Unirea Braniștea, în faţa celui mai important examen

Unirea Braniștea, în faţa celui mai important examen
Sursa foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Barajul pentru promovarea în Liga a III-a. FOTBAL

A sosit ziua marelui test pentru brănișteni, campionii Ligii a IV-a din fotbalul gălățean.

Sâmbătă, pe terenul din comuna Traian (jud. Brăila), are loc meciul manșei tur al barajului de promovare în cel de-al treilea eșalon de fotbal. Se vor întâlni campioanele celor două județe, Victoria Traian și Unirea Braniștea. Un meci important pentru ambele formații, ce va schimba statutul uneia dintre combatante.

Victoria, campioană la limită

Echipa din Traian a devenit campioană a județului Brăila după o dispută aprigă, în play-off, cu contracandidata Viitorul Șuțești. Ecartul la fluierul final a fost de doar două puncte. Antrenorul echipei din Traian este Puiu Antohi, nimeni altul decât fostul atacant de legendă al Oțelului, care are o formație ce a mai jucat în Liga a III-a, în urmă cu trei ani. Conduce formaţia de două sezoane și are încredere în potențialul jucătorilor săi.

"Vor fi două meciuri dificile, cu un adversar valoros, dar, se știe, pornim de la 50% șanse fiecare. Avem jucători cu experiență competițională, care au evoluat și în primele eșaloane, precum Andrei Antohi, Costel Roșu, Emanuel Moldoveanu, Drăguț sau Tudor. Sunt jucători de calitate, în care am încredere", ne-a declarat tehnicianul brăilenilor.

Unirea Braniștea crede în promovare

"De la începutul sezonului, ne-am fixat drept obiectiv promovarea și vom lupta până în ultimul minut pentru îndeplinirea acestui deziderat. Ne-am pregătit corespunzător, vom juca la victorie și sperăm ca la finalul celor 180 de minute să fim câștigători", ne-a spus Vali Vrânceanu, managerul Unirii Braniștea.

Unirea a avut un parcurs de excepție în campionatul județean, cu 66 de puncte în 22 de meciuri, fără niciun punct pierdut și un golaveraj impresionant, 151-8. Are jucători cu mare experiență, capabili de a tranșa orice meci în favoarea lor. Din "unsprezecele" de start nu vor putea lipsi Spânache - golgheterul echipei, cu 47 de reușite, Vlasie, Stoian, Năpârlică, Hilohi, Murgoci, Gâță și Răducan.

Meciul Victoria Traian - Unirea Braniștea se va juca sâmbătă, la ora 18:00, fiind condus de o brigadă de arbitri din Botoșani, cu Andrei Baciu la centru.

Liga a V-a, aproape de final

În cel de-al cincilea eșalon mai sunt de disputat partidele a trei etape, primele urmând să aibă loc duminică. Iată programul meciurilor: Flacăra Pechea - Șoimii Foltești (arbitru Andrei Toma), Viitorul Frumușița - Mălina Smârdan (Marian Dinu), Viitorul Costache Negri - Lascăr Schela (Adrian Sava), Foresta Șendreni - Zorile Grivița (Cătălin Ghionea), Siretul Piscu - Siretul Cosmești (Flavian Pavel), ACS Inter Tudor Vladimirescu - Voința Cișmele (Robert Chiriac), Avântul Matca - Luceafărul Berești (Alexandru Marin) și Prutul Vlădești - Inter Tudor Vladimirescu (Andrei Ghimiciu).

Între timp, în acest eșalon, s-a jucat un meci restanță, ACS Lascăr Schela - Foresta Șendreni 6-2.

Podiumul clasamentului la zi: 1. Schela 69 puncte, 2. Cosmești 67 p, 3. Berești 58 puncte.

Citit 2333 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.