Unirea Braniștea - planuri pentru Liga a III-a

Unirea Braniștea - planuri pentru Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Recent promovată în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, formația Unirea Braniștea are planuri îndrăznețe pentru următoarele sezoane.

La Braniștea a prins contur un proiect deosebit în urmă cu aproape un an, iar de atunci ascensiunea a curs de la sine: câștigarea campionatului județean cu victorii pe linie, câștigarea "Cupei României" - faza județeană și calificarea la faza regională, plus promovarea în Liga a III-a după barajul cu Victoria Traian (5-2, la general).
Planurile pentru nou sezon au demarat imediat, iar Unirea Braniștea dorește să fie o echipă solidă în ediția următoare de campionat, cu o strategie bine pusă la punct pentru următorii trei ani.
"Suntem foarte bucuroși că am reușit să promovăm, ne-am îndeplinit toate obiectivele. Acum vin noi provocări, mult mai mari, pe care ne dorim să le abordăm cumpătat și cu foarte multă atenție. În primul sezon din Liga a III-a dorim să ne clasăm undeva pe locurile 5-6, iar în următorii doi ani să ne luptăm să prindem locuri de play-off. Nu se pune problema acum de promovare în Liga a II-a, pentru că e nevoie să ne consolidăm din mai multe puncte de vedere până să facem acest pas", ne-a spus Vali Vrânceanu, managerul general al clubului.

Doi jucători importanți pleacă de la echipă

Echipa din Braniștea se va despărți de o serie de jucători, iar doi dintre aceștia și-au manifestat deja intenția de a pleca, din cauza planurilor extra-fotbalistice pe care le au. Este vorba despre fundașul Ruben Codreanu, care şi-a găsit un job stabil, plus Cosmin Stoian, care va pleca din România.
"Sunt două pierderi importante, dar cu siguranță ne vom întări în această perioadă. Vom aduce un portar, un fundaș central, un mijlocaș și un atacant. Practic, tot axul central. Suntem în discuții și cu Oțelul, în acest sens. La Liga a III-a se joacă și cu trei juniori în teren, capitol la care în mod cert trebuie să ne îmbunătățim lotul", a punctat Vali Vrânceanu.
Ca și făcut pare a fi împrumutul lui Gabi Ursu de la Oțelul către Unirea Braniștea, în vreme ce Denis Andrei Custov (Sporting Juniorul Vaslui) a semnat deja cu echipa pregătită de Ionuț Niculcea.

De săptămâna viitoare, în "Cupa României"

Perioada de vacanță la Braniștea este compromisă din cauza meciurilor din "Cupa României", la fel cum și perioada de pregătire va suferi modificări față de ceea ce și-a propus stafful tehnic. Astfel, conform tragerii la sorți, Unirea Braniștea a fost repartizată în faza regională a "Cupei României" în Grupa B, unde va da peste Voința Lanurile (jud. Buzău) și Pescărușul Sarichioi (Tulcea). Primul meci este programat pe 6 iulie, la Schela, cu Voința Lanurile, iar al doilea, în deplasare, cu Pescărușul Sarichioi, la trei zile distanță. În cazul în care va câștiga grupa, Unirea Braniștea va întâlni învingătoarea din Grupa A: Axiopolis Cernavodă (echipă antrenată de Petre Grigoraș), Victoria Traian (adversara de la baraj) și Victoria Gugești.
Altfel, cum baza sportivă de la Braniștea se află încă într-o fază de modernizare ce va dura cel puțin până în primăvara anului următor, Unirea va juca meciurile de pe teren propriu din Liga a III-a, cel mai probabil, la Schela. Alte variante luate în calcul sunt Stadionul "Oțelul" sau Stadionul "Portu Roșu".

Citit 2012 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iunie 2022 05:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.