Topul celor mai bine cotați fotbaliști din Liga 1 în 2022

Topul celor mai bine cotați fotbaliști din Liga 1 în 2022
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nemții de la Transfermarkt au actualizat cotele de piață ale fotbaliștilor din Liga 1, iar doi oameni de la FCSB se află în fruntea acestui top.

Cum arată topul celor mai valoroși fotbaliști din Liga 1:

1. Darius Olaru (5.5 milioane de euro) - Mijlocașul ofensiv de la FCSB vine după un sezon excelent, care i-a adus și prezența la naționala mare a României. Olaru a oferit 12 pase decisive în ultima stagiune și a reușit să marcheze și 6 goluri. Este genul de jucător care impresionează prin capacitatea de efort, fiind prezent practic pe tot terenul. Poate evolua atât ca inter, mijlocaș lateral și în spatele atacantului, fiind unul dintre fotbaliștii polivalenți din Liga 1. Olaru a fost cumpărat de FCSB la începutul lui 2020 pentru 600 de mii de euro de la Gaz Metan Mediaș. S-a impus rapid, iar cota sa este într-o continuă creștere. Spre exemplu, la finalul lui 2021 el era evaluat la 4 milioane de euro. Iar în momentul transferului la FCSB la doar 1.1 milioane de euro.

1. Florin Tănase (5.5 milioane de euro) - Golgheterul Ligii 1 din ultimele două sezoane este practic omul numărul 1 din atacul celor de la FCSB. Tănase este un alt fotbalist polivalent, folosit ca inter, atacant de careu și extremă stânga. Poate să se adapteze cu ușurință la orice poziție. A marcat 20 de goluri în ultimul sezon, după ce în precedentul punctase de 24 de ori. Este un fotbalist inteligent, care speră ca prin reușitele sale să o facă pe FCSB campioană pentru prima dată din 2015 încoace, chiar dacă echipa nu e favorită. În noul sezon din Liga 1, FCSB pornește cu șansa a doua la pariuri sportive, cota fiind 3.50. Cu prima șansă este văzută CFR Cluj (cota 2.35), iar Universitatea Craiova are șansa a treia (cota 6.00).

3. Andrei Burcă (4 milioane de euro) - Fundașul central de la CFR Cluj a avut un sezon bun și a devenit titular și în naționala României. Este un jucător puternic, bun în duelurile aeriene, curtat de tot mai multe echipe din Turcia și Arabia Saudită. Cei de la CFR Cluj au confirmat că Burcă poate pleca în această vară, după un sezon în care a prins 35 de meciuri în tricoul echipei care a câștigat titlul în Liga 1 pentru al cincilea an la rând. Burcă este evaluat acum la 4 milioane de euro, iar cota sa de piață este în continuă creștere.

3. Octavian Popescu (4 milioane de euro) - Tânărul fotbalist de la FCSB este în plină ascensiune și vine după un sezon în care a dat 10 goluri și 4 pase decisive. La doar 19 ani este unul dintre cei mai tehnici jucători din Liga 1, care are o capacitate impresionantă de a scoate oameni din joc. Popescu este monitorizat, potrivit agenților săi, de echipe precum Manchester City și Juventus Torino. Evoluțiile bune i-au adus și debutul în naționala mare a României. El poate juca mijlocaș stânga, inter stânga și în spatele atacantului. Cu siguranță este un fotbalist despre care se va discuta mult în anii următori.

5. Florinel Coman (3 milioane de euro) - Jucătorul de la FCSB vine după doi ani complicați, în special din cauza accidentărilor grave pe care le-a suferit. Din acest motiv, cota sa a scăzut considerabil. În martie 2020 era evaluat la 6 milioane de euro, dar acum Transfermarkt îl evaluează la jumătate. Ce-i drept, ultimul sezon a fost slab pentru Coman, cu un singur gol marcat și 5 pase decisive oferite. Coman beneficiază în continuare de creditul celor de la FCSB, care îl văd titular în următorul sezon. El a fost cumpărat cu 2 milioane de euro de la Viitorul (actualul club Farul) și a avut evoluții apreciate în momentul în care a ajuns la FCSB.

6. Cristian Manea (2.7 milioane de euro) - De cinci ori campion în Liga 1, Manea are un CV impresionant deși este încă un jucător tânăr. Evoluează pe postul de fundaș dreapta la CFR Cluj, echipă pentru care a prins 39 de meciuri în ultimul sezon. El a marcat 2 goluri și a oferit 4 pase decisive. Cota sa de piață a atins un maxim în 2019, când a fost evaluat la 4 milioane de euro. În prezent este evaluat la 2.7 milioane de euro.

7. Gabriel Debeljuh (2.2 milioane de euro) - Fotbalistul lui CFR Cluj vine după un sezon excelent, în care a marcat 19 goluri în toate competițiile și are un merit important în câștigarea titlului. În aceste condiții, cota de piață a atacantului în vârstă de 25 de ani a ajuns la un maxim. La începutul lui 2021, el era evaluat la doar 1 milion de euro.

(P)

Citit 1480 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 15:01