Echipele gălățene se pregătesc pentru noul sezon

Echipele gălățene se pregătesc pentru noul sezon
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Deja revenite din scurta vacanță, Oțelul Galaţi și Unirea Braniștea au pus de un meci amical, în care au rulat mai mulți tineri jucători.

Dorinel Munteanu își dorește pentru Oțelul un sezon cât mai bun, iar pentru acest lucru este nevoie de o pregătire pe măsură. Pe lângă cantonamentul montan, cu perioadă de acumulări fizice, cei de la Oțelul profită de zilele rămase până la plecarea la aer rece și testează jucători tineri. Așa s-a întâmplat și în meciul cu Unirea Braniștea, primul din perioada de pregătire, câștigat de formația lui Dorinel cu 6-0.

Trei dintre tinerii testați de Oțelul în această perioadă, Maxim, Mitoi și Băceanu, au ieșit la rampă cu câte un gol marcat. Ultimul este singurul dintre cei tineri pe care conducerea l-a anunțat ca transfer cert, ceilalți fiind testați pentru a se stabili cine merită să facă parte din lotul ce va pleca în cantonament.

Celelalte goluri ale Oțelului au fost semnate de Yabre, Cisotti și Jardan, iar antrenorul Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de primul test al verii.

Echipa din prima repriză: Dur-Bozoancă - Rus, Sîrghi, Yabre, Nedelea - Neagu, Cisotti, Jardan - Maxim, Cîrjan, Nica. Echipa din repriza a doua: Pop - Râpan, Farcaș, Adăscăliței, Mabussi - Bordun, Nistor, D. Cireș - Mitui, Berisha, Băceanu. Jucătorii Ursu, Paharnicu, Ciubotariu (portari), Ghiocel, Stavrositu și M. Cireș nu au fost folosiți.

Gălățenii vor mai disputa un meci amical până la plecarea în cantonament, partidă la care Dorinel Munteanu se va putea baza și pe Berisha, Gorovei și Kip, jucători transferați în această vară. Meciul la care ne referim va fi pe Stadionul "Oțelul", cu FCSB, sâmbătă, de la ora 20:00.

Tineri jucători testați și de Braniștea

Aceeași abordare de a evalua capacitatea tinerilor jucători veniți în probe a avut-o și Unirea Braniștea, formație ce va avea de trimis în teren nu mai puțin de trei juniori în meciurile din Liga a III-a.

"Un joc disputat într-o singură direcție, în fața unei echipe net superioare. În ceea ce ne privește, consider că a fost un bun prilej de verificare a potențialului de joc, chiar dacă am avut improvizații pe unele posturi. Ne putem edifica asupra posturilor deficitare, pe care trebuie să le acoperim. Oricum, ne aflăm într-o perioadă de plecări și veniri, de probe, apoi de omogenizare", ne-a declarat Vali Vrânceanu, managerul general al Unirii.

Echipa de start: Vlasie - Popa, Gâță, Manea, Dima - Năpârlică, Tănase - Oniciu (sosit de la Oțelul, via CSM Galați), Răducan, Andrei - Spânache. Au mai intrat: Drăgan, Postelnicu, Crihană, Angheluță, Mereuță, Hodină și Lăutaru.

Deocamdată, brăniștenii nu vor mai avea meciuri amicale, pentru că vor juca în "Cupa României", pe 6 iulie cu Voința Lanurile (la Schela), iar pe 9 iulie, în deplasare, la Sarichioi.

În ceea ce privește întoarcerea pe terenul din Braniștea, acest lucru se va întâmpla, conform oficialilor clubului, odată cu meciurile returului din Liga a III-a, în martie - aprilie 2023.

Citit 2526 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.