ȘAH. Juniorii și-au dat întâlnire la Olănești

ȘAH. Juniorii și-au dat întâlnire la Olănești
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele mai mici categorii de practicanți ai sportului minții și-au disputat șansele în Campionatul Național pe echipe, în cursul săptămânii trecute. Locul de desfășurare a fost una din frumoasele stațiuni vâlcene - Olănești. Au participat foarte mulți tineri șahiști, de la cluburi din toate colțurile țării.

Galațiul a fost prezent cu sportivi de la CS Municipal și Șah Club, pregătiți de antrenorii Adrian Smărăndoiu și Lucian Gâlea. Primul club a prezentat în concurs cinci echipe de câte doi, trei sportivi, iar două dintre acestea au cucerit prețioase medalii. La categoria Under 8 fete, au fost câştigate medalii de bronz la șah clasic și blitz, prin Sofia Teodorescu și Evelina Enache. Mai numeroase au fost clasările la Under 20 băieți, unde Simon Barbu, Răzvan Tudoroiu și Cristi Chipăilă s-au întors acasă cu medalia de argint la șah clasic, plus bronz la rapid și blitz.

La rândul lor, fetele de la Șah Club (două echipe) - deși au evoluat la categoria Under 20 - și-au trecut în cont medaliile de bronz la blitz. Aceste distincții sunt cu atât mai prețioase cu cât sportivele sunt departe de vârsta de 20 de ani, ele având între 14 și 15 ani şi fiind eleve în clasa a VII-a şi a VIII-a. Cele trei fete: Irina Constandache, Nicoleta Călin și Loredana Ghenea - sunt eleve ale Școlii Gimnaziale din comuna Grivița, unde respectivul club are o secție care promite și alte performanțe!

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.