FUTSAL. Gălățenii, cotați cu ultima șansă în grupele Ligii Campionilor

FUTSAL. Gălățenii, cotați cu ultima șansă în grupele Ligii Campionilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Sala Sporturilor, gazda unei grupe de calificare


Campionii de la United și-au aflat adversarii din faza grupelor rundei principale a celei mai importante competiții europene de futsal, iar cei de la Benfica nu sunt convinși de forța echipei noastre.

Benfica Lisabona este un nume extrem de important în lumea sportului mondial, iar acesta a fost desemnată, la tragerea la sorți, cap de serie în grupa Ligii Campionilor ce se va disputa la Galați. Tot cu Benfica în grupele Ligii Campionilor a fost și Oțelul în 2011, la fotbal, așa că Galațiul începe să fie un oraș tot mai mult auzit de fanii Benficăi.

Cu toate că grupa Ligii Campionilor este programată să se dispute în sistem turneu, la Galați, în perioada 25-30 octombrie, cei de la Benfica se consideră principali favoriți și o văd pe United drept adversarul cel mai slab cotat. Pe lângă United și Benfica, din grupă mai fac parte Herson (Ucraina) și Haladás (Ungaria).

"Este o grupă normală. Benfica a intrat din poziția de cap de serie și este principalul candidat pentru a ocupa primul loc. Vom întâlni o echipă ucraineană care, în general, face parte din categoria celor mai dificili adversari, deoarece sunt puternici fizic și, prin urmare, rar întâlnești meciuri dezechilibrate. Apoi vom juca împotriva lui Haladás din Ungaria, care a jucat cu noi pe "Estádio da Luz" anul trecut și ne-a creat dificultăți. Există și echipa României, United Galați, care teoretic este mai puțin puternică. Totuși, trebuie să respectăm aceste echipe, iar scopul este să trecem în următoarea fază de pe primul loc, pentru a fi cap de serie în runda de elită", a spus Gonçalo Alves, managerul echipei de futsal Benfica.

United, la a treia participare în Liga Campionilor

Cu toate că primul titlu de campioană a României pe teren a fost cucerit abia în ediția precedentă a Ligii I, cei de la United se află la a treia participare consecutivă în Liga Campionilor. La prima apariție, gălăţenii au ajuns până în faza optimilor de finală, cea mai bună performanță a unei echipe românești de futsal, iar la a doua n-au reușit să treacă de faza grupelor.

Florin Ignat, antrenorul-jucător al celor de la United, a spus că va aborda grupa din Liga Campionilor cu gândul de a face o figură frumoasă în fața propriilor fani. "Cum spuneam înaintea tragerii la sorți, vreau să ne bucurăm de aceste meciuri de gală. Dacă ne-am și califica, ar fi un vis! Era cât pe ce să vină Barcelona, rămăsese printre ultimele două din urnă, dar vine Benfica, un nume la fel de uriaș", a spus Ignat.

United Galați a reușit să facă eventul campionat - Cupă în sezonul precedent și pornește ca principală favorită pentru câștigarea trofeelor interne și pentru sezonul 2022-2023.

Citit 736 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.