VOLEI. „Tricolorii”, două meciuri în Slovacia

VOLEI. „Tricolorii”, două meciuri în Slovacia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu 12 zile în urmă, lotul național de volei masculin al țării noastre și-a reluat a doua etapă a pregătirilor din acest an. După prima, finalizată excelent - prin promovarea în "Liga de Aur", de această dată obiectivul este calificarea pentru Campionatul European, programat în 2023. După cum se știe, pregătirile se efectuează la Galați, ca și primele, unde sunt condiții foarte bune.

Stafful tehnic a suportat ușoare schimbări, iar la ora actuală arată astfel: Sergiu Stancu - selecționer, Laurențiu Lică - antrenor secund, Eugen Pascale - fizioterapeut, Vali Căruțașu - preparator fizic, Filip Markovici - statistician.

Și în lotul de jucători s-au produs câteva schimbări, actualul prezentându-se astfel: Cristian Bartha, Dumitru, Bratu - ridicători; Rață, Bontea - universali; Bala, Bălean, Iftime, Peța, Aciobăniței, Chițigoi - extreme; Butnaru, Mihalcea, Bella Bartha, Călin, Vologa - centri; Kantor, Diaconescu - libero. În lot se regăsesc cei patru jucători de la campioana CSM Arcada, Rață, Bala, Butnaru și Kantor.

Antrenamentele au crescut în intensitate în ultima vreme, cu ședințe duble, iar în acest weekend sunt programate și primele meciuri de verificare. În cursul zilei de joi, lotul a plecat în Slovacia, unde vineri și sâmbătă este programată o dublă cu selecționata acestei țări. Meciurile vor fi găzduite de sala din orașul Nitra.

Alte două jocuri vor avea loc, tot în deplasare, pe 22 și 23 iulie, cu selecționata Belgiei. Reamintim că, în această campanie de calificare, România face parte din grupă cu Elveția, Albania și Bosnia-Herțegovina, iar primul joc din preliminarii va avea loc pe 3 august, la Galați, cu Albania.

Citit 782 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2022 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.