13 jucători noi pentru următorul sezon, la echipa de hochei CSM Galați

13 jucători noi pentru următorul sezon, la echipa de hochei CSM Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

CSM Galați a anunțat că la pregătirile echipei de hochei pe gheaţă din această vară vor lua parte mai mulți jucători noi.

După sezonul precedent, încheiat abrupt pe poziția a patra, ca urmare a deciziei Federației Române de Hochei de a schimba calendarul competițional pe final, CSM Galați are planuri pentru o mai bună reprezentare în noua ediție de campionat. Astfel, începând de marți, s-a dat startul antrenamentelor, la Stadionul "Portu Roșu", în așteptarea gheţii la Patinoar. Prima parte a pregătirilor va fi destinată perioadei de acumulări fizice.

Dacă în ediția precedentă de campionat, gruparea gălățeană a suferit serios la capitolul numeric al jucătorilor din lot, de această dată nu vor mai fi probleme din acest punct de vedere. Nu mai puțin de 13 noi jucători se vor afla la CSM Galați din sezonul 2022-2023. Capul de afiș al transferurilor îl reprezintă doi jucători ruși, sosiți de la Harkov (Ucraina), Alexei Baskov (28 ani) și Artem Sursov (31 ani), tânărul fundaș slovac Tomas Cernak (21 de ani) și revenirea lui Patrick Machala, care a mai jucat în trecut pentru gălățeni.

De faptul că va avea un lot bine pus la punct numeric se bucură, în primul rând, antrenorul Vladimir Klinga. "Sunt bucuros că ne-am reunit devreme. Primul lucru pe care trebuie să-l facem va fi să-i integrăm cât mai repede pe numeroșii jucători nou sosiți. Dintre cei trei jucători străini care au sosit la noi, pot spune că Sursov și Baskov au cărți de vizită foarte bune, iar Cernak este un tânăr fundaș de foarte mare perspectivă", a spus antrenorul gălățenilor.

În rândul nou-veniților mai figurează și un jucător de la vicecampioana ACSH Gheorgheni, Roland Bendek (26 ani), dar și doi de la Fenestela, Alfred Antal (26 ani) și Huba Sillo (21 ani), plus unul de la Steaua București - David Szabo (24 de ani). Trei dintre noii jucători au evoluat în sezonul precedent la Sportul Studențesc, Vlad Grigori (25 ani), Andrei Buleandră (23 ani) și Raul Maftei (19 ani), ultimul fiind gălățean la origini. Media de vârstă din lot este scăzută de Daniel Diaconu (17 ani) și Amador Filer (19 ani), ambii crescuți la Galați.

În așteptarea noului sezon

Cu lotul mărit substanțial, Klinga este de părere că noul sezon va fi foarte dificil, dar își propune ca echipa să înregistreze progrese atât ca joc, cât și ca rezultate. "Ne așteaptă un sezon foarte dificil, dar scopurile noastre principale constau în parcursuri cât mai bune în campionat și în Cupa României, iar jocul prestat să-i mulțumească pe suporteri. Avem un lot numeros față de sezonul trecut, dar acest lucru nu garantează succesul. Rezultatele sunt obținute prin muncă la antrenamente și, desigur, prin valoarea jucătorilor", a spus Klinga.

Din lotul de anul trecut mai sunt prezenți pentru ediția 2022 - 2023 următorii jucători: Magor Szopos, Adrian Ionescu, Otto Onodi (portari); Alexandr Neznamov, Evgheni Emelianenko, Cătălin Berdilă, Mircea Constantin, Remus Gheorghe, Vitali Kiricenko, Szabolcs Hildebrand, Vladislav Teamriuc, Evgheni Limanski, Iuri Nazarov, Serghei Kapilets.

Citit 1805 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.