VAR-ul şi-a făcut prezenţa la debutul Superligii

VAR-ul şi-a făcut prezenţa la debutul Superligii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Chiar dacă au existat și unele fisuri în noul sistem VAR (video arbitraj), acesta şi-a demonstrat utilitatea. Au fost mai multe decizii ale arbitrilor corectate de acest sistem, lucru care arată pasul în față făcut cu privire la corectitudinea stabilirii învingătorilor. Iată rezultatele înregistrate în prima etapă a Superligii (noua denumire a Ligii I): Hermannstadt - CS Mioveni 3-0, CSU Craiova - Sepsi 2-2, FC Argeș - UTA 2-0, CFR Cluj - Rapid 1-0, Farul - FCU Craiova 2-1, FCSB - "U" Cluj 1-1, FC Botoșani - Chindia 3-2, Petrolul - FC Voluntari 0-1.

Meciuri interesante, cu o bună eficacitate, cu 21 de goluri înscrise în cele opt meciuri. Prezența VAR a ieșit în evidență în finalul meciului Craiova - Sepsi, când Mateiu a fost eliminat, cu roșu direct, infracțiune care nu fusese sancționată inițial de centralul partidei. Apoi, la FCSB - U Cluj, ambele echipe au avut câte un gol anulat, grație noului sistem, dar același sistem nu a sesizat un henț clar în careul clujenilor.

La CFR - Rapid, în ultimul minut, VAR-ul a venit în sprijinul oaspeților, punându-le pe tavă un 11 metri (min. 93) pentru henț, dar penaltiul a fost apărat de Bălgrădean și tabela a rămas neschimbată, iar giuleştenii au plecat fără niciun punct.

Meci vioi la Botoșani, cu cinci goluri și două eliminări. Etapa a fost foarte aproape de o "remiză" albă, dar, totuși, Petrolul - Voluntari 0-1, cu gol marcat în prelungiri, prin Florea, din penalti, după ce gazdelor li s-a anulat un gol prin intervenția VAR.

Citit 776 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 06:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.