Suporterii Oțelului, optimiști în privința calificării în play-off

Suporterii Oțelului, optimiști în privința calificării în play-off
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Reacțiile fanilor gălățeni după stabilirea programului Ligii a II-a de fotbal sunt pline de entuziasm, cu privire la speranțele ca echipa favorită să prindă un loc de play-off.

Cei de la Oțelul au așteptat cu sufletul la gură stabilirea programului, un element extrem de important având în vederea sistemul competițional al ligii secunde, iar fanii s-au declarat extrem de încântați de ceea ce s-a decis la tragerea la sorți.

Gălățenii vor debuta în noul sezon cu un meci pe teren propriu, cu Poli Iași, o echipă cu pretenții la promovare, dar pe care, totodată, cei de la Oțelul o vor prinde total lipsită de omogenitate, după ce echipa lui Claudiu Niculescu a adus nu mai puțin de 18 jucători noi. Prima deplasare este la Dinamo, iar situația de la clubul bucureștean indică un meci mult mai ușor decât s-ar crede la prima vedere. Apoi, la Galați va veni Unirea Constanța (satelitul lui FCSB), o echipă plină de jucători în formare, după care vine o deplasare la Șelimbăr.

"Cu un dram de noroc, în primele patru etape ar trebui să avem maxim de puncte", a scris Marian Năstasă, un suporter al Oțelului, încântat de programul de început al favoriților.

De aceeași părere este și Teodor Răducanu, care a spus că "din start luăm 9 puncte cu Iași, Dinamo și satelitul lui FCSB".

Aproape 5.000 km de parcurs în deplasări

În anul calendaristic 2022, Oțelul va avea de efectuat șapte deplasări, dintre care patru sunt aproape: trei la București şi una la Slobozia. Sunt și trei deplasări mai lungi, la Șelimbăr, Dej și Timișoara, dar bine distanțate ca perioadă de desfășurare. În total, delegația Oțelului va avea de parcurs în 2022 (pe distanță dus-întors) 4.842 de km, ceea ce înseamnă o medie de aproape 700 km distanță (dus-întors). Având în vedere că exista posibilitatea să aibă multe deplasări într-o perioadă scurtă de timp la distanțe îndepărtate, cei de la Oțelul se pot declara extrem de mulțumiți de programul stabilit. De exemplu, cele trei echipe care vin la Galați de departe, Poli Timișoara, Viitorul Tg. Jiu și Minaur Baia Mare, ar fi fost mult mai greu de învins dacă s-ar fi jucat duelurile în deplasare.

Vă reamintim faptul că formatul Ligii a II-a este să se joace în sistem doar tur, partea de sezon regulat, după care primele șase clasate vor juca în play-off, iar ultimele 14 (împărțite în două grupe de câte șapte echipe) în faza de play-out.

Vineri, ultimul amical de la munte

Cei de la Oțelul au programat vineri meciul amical cu Metaloglobus, ultimul din stagiul de pregătire centralizată din Poiana Brașov. Gălățenii au disputat în total cinci partide amicale până în prezent, dintre care două pe teren propriu și trei în cantonamentul montan: 6-0 cu Unirea Braniștea, 0-1 cu FCSB, 0-4 cu Gloria Buzău, 0-3 cu Unirea Slobozia și 1-1 cu FC Brașov.

Citit 918 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2022 09:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.