"Tricolorii", două meciuri-test cu Belgia

"Tricolorii", două meciuri-test cu Belgia
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Selecționata masculină de volei a țării noastre a disputat două meciuri de verificare în Belgia, contra reprezentativei similare a gazdelor.

"Am întâlnit o echipă bună, cu prezențe la campionatele europene și mondiale, plus în Golden League. Au fost două partide extrem de utile, care marchează apropierea de meciurile oficiale. În prima confruntare a fost 3-1 pentru gazde, iar a doua a fost adjudecată de băieții noștri cu scorul de 3-2. Toate pregătirile și eforturile noastre le dorim concretizate într-o calificare la Campionatul European de la anul", ne-a declarat selecționerul Sergiu Stancu.

În cele două meciuri au evoluat toți cei 15 jucători deplasați, între care și gălățenii de la CSM Arcada, Bala, Rață, Kantor și Butnaru. Desigur, n-au lipsit jucătorii cu vechime precum Aciobăniței, Călin, Mihalcea sau Cristi Bartha.

Primul meci oficial va avea loc la Galați, săptămâna viitoare, pe 3 august, în compania Albaniei, meci în care selecționerul își dorește un debut cu dreptul. Celelalte echipe din grupa noastră sunt Elveția și Bosnia-Herțegovina. Selecționatele Albaniei și Bosniei ne sunt cunoscute din recentele meciuri din "Liga de Argint". În ceea ce o privește pe Elveția, "tricolorii" au jucat cu aceasta în preliminariile de anul trecut, când echipa din Ţara Cantoanelor s-a impus de două ori.

La Campionatul European de la anul vor merge primele clasate din cele șapte grupe, plus cele mai bune cinci echipe de pe locurile secunde.

Citit 1020 ori Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2022 06:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.