Doi sportivi gălățeni, medaliaţi cu aur și bronz

Doi sportivi gălățeni, medaliaţi cu aur și bronz
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Zece zile au durat întrecerile Campionatului European de șah, găzduit de orașul Salonic (Grecia). În competiţie s-au aflat și doi şahişti gălățeni, reprezentând Clubul Sportiv Municipal. Prezența lor a fost consistentă, ambii aflându-se într-un clasament al medaliaților.

Randi Ioan Galeș și Dragoș Ștefan Leu sunt numele celor doi, nume care vor rămâne în istoria competiției continentale. Ei au făcut parte din echipa națională Under 12 a României și prin evoluțiile lor au contribuit decisiv la obținerea medaliilor de bronz. Mai mult, Galeș a fost remarcat și cu o medalie de aur la individual, pentru punctajul excelent realizat la masa numărul 4 - în cele șapte runde, el a acumulat 6,5 puncte. Sunt primele performanțe remarcabile la acest nivel.

Leu a mai avut o clasare onorabilă anul trecut, locul 4 la blitz, la "Europenele" găzduite de orașul sârb Novi Sad.

Altfel, Galeș face șah de 6 ani, iar Leu de patru. Cei doi sunt pregătiți de antrenorii Adrian Smărăndoiu și Lucian Jugaru.

Pe plan intern, noii medaliaţi sunt campioni cu echipa CS Municipal, în ediția trecută.

Și încă o informație, eroii rândurilor de față s-au clasat în primii zece și la Campionatele Naționale (individual), deşi sunt mai mici cu un an decât categoria la care concurează.

Citit 1241 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2022 06:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.