Echipa gălățeană de volei feminin nu s-a înscris în prima ligă, din lipsa finanțării

Echipa gălățeană de volei feminin nu s-a înscris în prima ligă, din lipsa finanțării
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cu toate că a reușit să promoveze din punct de vedere sportiv în primul eșalon, echipa de volei feminin CSU Hygienium Galaţi nu va profita în sezonul următor de dreptul pe care l-a obținut pe teren.

Voleiul feminin gălățean a avut de suferit când sponsorul principal, firma Belor, s-a retras și echipa Clubului Sportiv Universitatea a fost nevoită să renunţe la participarea în prima ligă, cu toate că încheiase ediția precedentă pe un confortabil loc 9. Imediat a apărut un nou sponsor și o nouă abordare - CSU Hygienium, proiect cu jucătoare tinere și foarte tinere, sub comanda a două antrenoare din plan local, Adriana Dudnic și Ileana Berdilă.

Chiar dacă CSU Hygienium a reușit să facă o figură mai mult decât frumoasă, cu o echipă ce a avut o medie de vârstă extrem de scăzută, proiectul este nevoit să continue la nivelul ligii secunde, întrucât promovarea din teren nu va putea fi concretizată în ediția următoare de campionat. Gălățencele reușiseră să promoveze la turneul final în fața echipelor din Timișoara și Oradea, alături de Argeș Pitești.

Nivelul financiar din prima ligă feminină de volei este însă destul de ridicat, așa că nu oricine își permite să concureze cu echipe sprijinite puternic din bani publici, cum ar fi Alba Blaj sau CSO Voluntari, principalele repere la acest capitol.

CSU Hygienium n-a fost unul dintre cluburile care să se bucure de o finanțare consistentă din partea comunității, fiind cea mai săracă echipă la acest capitol. Celelalte, fie că sunt de la CSM, fie că e vorba de Oțelul sau United - se bazează în proporție majoritară pe fondurile de la municipalitate.

Galațiul rămâne cu şapte echipe de primă ligă

Odată cu înscrierea formaţiei de volei feminin în Liga a II-a, reprezentarea Galațiului la nivel de primă ligă a rămas la 7 echipe - la următoarele discipline sportive: volei masculin, futsal, baschet masculin, hochei, rugby, handbal feminin și, foarte probabil, fotbal feminin, ca sporturi de echipă. În Liga a II-a, orașul nostru va avea reprezentare la: fotbal, volei feminin, handbal masculin. Situația la echipa gălățeană de fotbal feminin este fix opusă celei de la volei feminin, cu echipa retrogradată din primul eșalon, dar cu șansa de a continua în Liga I.

Chiar și fără înscrierea fetelor de la volei în prima ligă, Galațiul rămâne cu o reprezentare de top la nivel de echipe în România, doar Bucureștiul și Clujul având mai multe echipe în primele eșaloane.

Reprezentare la volei pe plajă

Altfel, CSU Hygienium va participa la Campionatul Național de volei pe plajă, programat să înceapă pe 19 august. Până atunci, vor avea loc turnee precompetiționale, iar gălățencele au plecat de ieri în pregătiri.

Citit 2375 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.