Dorinel Munteanu anunță schimbări după debut

Dorinel Munteanu anunță schimbări după debut
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Egalul cu Poli Iași, scor 0-0, l-a nemulțumit total pe antrenorul gălățenilor care își dorește noi jucători la echipă.

Oțelul a luat contactul cu Liga a II-a printr-o remiză, scor 0-0, cu Poli Iași, una dintre pretendentele anunțate la promovare, iar rezultatul și prestația unor jucători l-au nemulțumit pe Dorinel Munteanu. Acesta a anunțat că va lua măsuri în următoarea săptămână până la meciul cu Dinamo. Până atunci sunt șanse ca unii jucători să se despartă de Oțelul, iar alții să vină în loc. În plus, Ghiocel, Adăscăliței și Cisotti vor fi în lotul echipei pentru meciul cu Dinamo din runda viitoare, chiar dacă au ratat perioada de pregătire.

"Nu sunt mulțumit nici de joc, nici de rezultat. Am pregătit altfel meciul. Chiar dacă suntem o echipă nou-promovată, mi-aș fi dorit să ne prezentăm altfel. Am avut în față o formație cu experiență în Liga a II-a, dar așteptam altceva de la jucătorii mei. Majoritatea au corespuns, dar unii nu. Mă gândesc la ceea ce trebuie să fac pe viitor ca să mulțumim publicul și să câștigăm puncte, mai ales pe teren propriu. Au fost jucători care m-au mulțumit, au făcut foarte multe, dar și câțiva în privința cărora vom lua o decizie în această săptămână. Timpul este contra mea, vreau să mă prezint altfel la meciul cu Dinamo”, a spus Dorinel Munteanu.

Printre cei vizați sunt, în special, cei sosiți în această vară. Azonivici și Markovici n-au corespuns cerințelor sale în meciul cu Poli Iași, chiar dacă au început ca titulari, iar Berisha a pierdut toate duelurile din atac după ce a intrat în locul lui Cîrjan.

Posturile deficitare

Cei de la Oțelul se orientează să întărească lotul pe câteva posturi considerate deficitare și se caută în special un fundaș stânga și un atacant.  Ca fundaș stânga, momentan, Oțelul îl are doar pe Nedelea, care a fost la un pas să fie eliminat în meciul cu Poli Iași după câteva faulturi făcute. Iar ca atacant, în afară de Cîrjan, cel care a fost și căpitan la meciul din prima etapă, mai există ca soluție doar Berisha, adus în această vară, dar care l-a nemulțumit pe Dorinel Munteanu în toate meciurile în care l-a testat.

Fotbal la 35 de grade

Partida Oțelul – Poli Iași 0-0 a fost o probă de rezistență la căldură pentru cei intrați pe teren, cu o temperatură de circa 35 de grade Celsius la ora partidei. Gălățenii au ratat două mari ocazii prin Cîrjan și Yabre, plus alte câteva situații create de Nica. În tabăra oaspeților, ieșenii au avut o singură mare ocazie, după o eroare a lui Azinovici.

Oțelul a folosit formația: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Azinovici, Nedelea – Jardan, Markovici (Adăscăliței), Gorovei (Cireș) – Mitoi (Maxim), Cîrjan (Berisha), Nica.

Mihai Adăscăliței, intrat după pauză, a fost depășit de nivelul de joc, ca urmare a perioadei de pregătire pe care a ratat-o aproape integral.

Fanii Oțelului, din nou la înălțime

Dacă Oțelul ar juca precum se comportă fanii din tribune, atunci ar trebui să se bată la titlu în Liga I. În ciuda căldurii de afară și a orei incomode, plus posibilitatea de a urmări meciul la tv, aproximativ 10.000 de spectatori au fost prezenți la meci și au susținut echipa din primul până în ultimul minut. Show-ul din tribune a început să atragă tot mai mulți oameni din afara orașului veniți să asiste la ceea ce fac fanii Oțelului. Astfel, mai mulți vloggeri și turiști au început să bifeze prezența la stadion de dragul atmosferei.

Prima etapă, presărată cu surprize

În prima etapă a Ligii a II-a au fost și câteva surprize, pe lângă victoriile așteptate ale favoritelor. Concordia Chiajna, formație ce a jucat barajul de promovare în Liga I în sezonul precedent, a fost surclasată acasă de CSM Slatina, o nou-promovată, scor 0-3. O altă surpriză a fost la Tg. Jiu, unde Viitorul Pandurii a cedat cu CSC Dumbrăvița, scor 0-1. De asemenea, Brașov și Miercurea Ciuc, două echipe cu pretenții la promovare, au cedat și ele. Iată rezultatele complete ale rundei inaugurale: Progresul Spartac – Dinamo 0-1, Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare 3-0, Viitorul Tg. Jiu – CSC Dumbrăvița 0-1, Concordia Chiajna – CSM Slatina 0-3, Oțelul – Poli Iași 0-0, Gloria Buzău – Ripensia Timișoara 1-0, CSC Șelimbăr – FC Brașov 1-0, Unirea Dej – Miercurea Ciuc 2-1, Poli Timișoara – Unirea Constanța 1-0, Steaua CSA - Metaloglobus (se joacă marți).

Unirea Braniștea, egalitate în ”amical”

Brăniștenii au mai bifat un meci amical în weekend, jucând în compania unei echipe de tradiție din Liga a III-a, CSM Rm. Sărat. Întâlnirea, foarte utilă, mai ales prin desfășurarea ostilităților, s-a încheiat la egalitate, 2-2. Gazdele au deschis rapid scorul, în cel de-al doilea minut, apoi au făcut 2-0 dintr-un gol suspect de ofsaid. După pauză, proaspăt promovata Unirea a abordat jocul cu și mai multă hotărâre și a reușit o egalare rapidă, prin golurile marcate de doi fundași! În min. 48, Dragoș Voicu, iar șase minute mai târziu – Murgoci au înscris pentru 2-2. De remarcat că în acest meci oaspeții au trimis în teren nu mai puțin de șase juniori.

”Unsprezecele” de start a arătat astfel: Vlasie – Popa, Gâță, Voicu, Murgoci – Năpârlică, Manea – Oniciu, Gherghișan, M. Cireș – Răducan. Au mai jucat: Țicămucă, Spânache, Tarozzi, Hilohi, Postelnicu, Drăgan, Angheluță și Custov.

Vali Vrânceanu, managerul clubului, ne-a informat că marți este posibil un amical cu Oțelul (la Galați), iar miercuri Unirea va întâlni Covurluiul Tg. Bujor, întâlnire ce va avea loc la Șendreni.

*Într-un alt meci de verificare, Sporting Liești – Dinamo Bacău 1-1.

Citit 5263 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 08:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.