VOLEI. România – Elveția, decisiv pentru calificare

VOLEI. România – Elveția, decisiv pentru calificare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Aproape pe nesimțite s-au disputat patru dintre cele șase meciuri din preliminariile Campionatului European ale selecționatelor masculine. În actuala campanie, echipa noastră tricoloră face parte din Grupa G, alături de Albania, Elveția și Bosnia-Herțegovina, echipe întâlnite în această ordine.În cele patru meciuri de până acum, s-au înregistrat rezultatele: 3-0 cu Albania, 2-3 cu Elveția, 3-1 și 3-0 cu Bosnia. Astfel că, la ora marelui meci cu Elveția, clasamentul arată astfel: 1. Elveția 11 puncte, 2. România 10 puncte (11:4), 3. Bosnia 4 puncte, 4. Albania 1 punct.

”Am avut un parcurs bun...”

Este de părere selecționerul Sergiu Stancu, cel care este și antrenorul multiplei campioane CSM Arcada. ”Da, așa este, am avut un parcurs bun, care putea fi și mai favorabil. Mă refer la meciul cu Elveția, din deplasare, pierdut în prelungiri. Am luat un punct care vom vedea cât ne va ajuta”, a spus Stancu.

În actuala campanie, participă echipe repartizate în șapte grupe, care se vor califica direct la ”Europene”, plus alte patru de pe locul al doilea.

Lotul tricolor cuprinde 17 jucători, dintre care patru sunt legitimați la CSM Arcada: Bala, Rață, Butnaru și ”liberoul” Kantor, ceilalți fiind: Cristi și Bela Bartha, Peța, Diaconescu, Mihalcea, Dumitru, Bălean, Iftime, Aciobăniței, Călin, Bontea, Bratu și Chițigoi.

Calificarea se joacă miercuri, la Galați

Principalul adversar al tricolorilor este echipa din Țara Cantoanelor, care, în ultimele două campanii de calificare, deține trei victorii asupra noastră. Evoluția constant bună din ultima confruntare, de acum 11 zile, din deplasare, ne arată că băieții noștri sunt capabili de un succes care să le netezească drumul spre calificarea europeană de anul viitor.

”Miercuri vom întâlni o grupare puternică, dar și noi am demonstrat că avem valoare, suntem bine pregătiți pentru a ne bate de la egal la egal cu adversarele noastre de la acest nivel. Am arătat-o în meciurile din actuala campanie de calificare, cât și în cele precedente din «Liga de Argint», care ne-a adus promovarea. Sunt convins că printr-o mobilizare generală, multă determinare și concentrare putem obține un rezultat favorabil. Să nu uităm că toate rezultatele, bune și foarte bune, din actuala perioadă le-am obținut alături de minunatul public gălățean, care realmente ne-a condus spre victorii. Așa cum am convingerea că va fi și de această dată în acest meci decisiv pentru calificarea de pe primul loc. Iar la final să ne bucurăm împreună!”, a ținut să precizeze selecționerul.

Mult așteptatul meci are loc miercuri, 17 august, ora 17,00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”. Întâlnirea a fost încredințată spre a fi condusă arbitrilor Thomas Buchan (Cehia) și Volodimir Paievskyi (Ucraina).

Citit 1391 ori Ultima modificare Luni, 15 August 2022 06:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.