Oțelul încearcă să se întărească pentru accederea în play-off

Oțelul încearcă să se întărească pentru accederea în play-off
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Gruparea gălățeană a început bine sezonul, dar a arătat că e loc de mai bine, așa că se caută noi soluții pentru îmbunătățirea lotului.

Cu șapte puncte după primele trei etape, chiar dacă e prea devreme, Oțelul se poate gândi tot mai serios la accederea în play-off – obiectivul anunțat de Dorinel Munteanu încă de la startul sezonului. Cu 16 etape rămase de disputat până se trage linie înainte de faza a doua a campionatului, fiecare meci în parte devine din ce în ce mai important. Așa că managerul tehnic al roș-alb-albaștrilor își dorește să aibă soluții de jucători pe care să se poată baza pe fiecare post în parte.

Astfel, Oțelul s-a orientat deja către doi noi jucători pe care să-i legitimeze în perioada următoare, posturile considerate deficitare în aceste momente fiind cele de fundaș stânga și atacant. Pentru partea stângă a apărării a fost adus Mabussi în presezon, cu care s-a și reziliat contractul, iar Tudor Năstase, adus în probe de la Sporting Liești, n-a trecut de rigorile lui Dorinel Munteanu pentru a putea fi legitimat. Soluția ce pare a fi aleasă definitiv pentru acest post de Oțelul este Dan Panait, jucător de 25 de ani, care în ultimul sezon a jucat la Brașov. Înainte de Brașov, Panait a mai jucat la Farul, Chindia și Concordia, fiind crescut în Academia lui Gheorghe Hagi. Pentru cel de-al doilea post pe care Oțelul se orientează pentru a se întări, cel de atacant, gălățenii vor testa un atacant ucrainean. Până acum, rețeta jucătorilor străini din această vară n-a dat deloc roade: Mabussi a reziliat deja, Kip și Reyes n-au făcut parte din lotul lui Dorinel la ultimele meciuri, Azinovici a fost lăsat deoparte chiar dacă era nevoie de un fundaș central la accidentarea lui Ghiocel, iar Berisha este cel mai apostrofat jucător, din partea antrenorului, după ce intră pe teren.

 

Programări complicate din partea televiziunilor

Fanii Oțelului s-au plâns, pe bună dreptate, de ora programării meciului cu Unirea Constanța (duminică, ora 12,30, asta după ce și în prima etapă s-a jucat pe caniculă (într-o sâmbătă, de la 11,30, cu Poli Iași, 0-0). Din păcate, seria programărilor complicate pentru fanii gălățeni continuă, întrucât televiziunile fixează meciurile din Liga a II-a la ore dificil de suportat din cauza temperaturilor extrem de ridicate. După meciul de vineri, de la Rm. Vâlcea, cu CSC Șelimbăr, ora 16,30, din a patra etapă, Oțelul va reveni pe teren propriu, sâmbătă, 3 septembrie, de la 11,30, cu Poli Timișoara. De remarcat faptul că fanii Oțelului au fost prezenți în număr mare până acum la meciurile favoriților, în ciuda temperaturilor incomode.

 

 

Imprudențe plătite

Pe finalul meciului cu Unirea Constanța, de duminică, scor 3-2, jucătorii Oțelului au avut de plătit pentru imprudențele din joc. ”Am fost dezamăgit de final și nu pot trece ușor peste acest lucru. Nu este permis ca jucătorii pe care îi introduc să slăbească echipa, deși ar trebui să fie concentrați să aducă un plus de siguranță sau, cel puțin, echipa să nu scadă în randament. S-au mai întâmplat aceste lucruri și tot am dat crezare, am avut încredere în jucătorii pe care i-am introdus. Este clar că voi face ceva schimbări pentru că nu funcționează conform așteptărilor. În ultimele zece minute am arătat ca o echipă departe de a ne gândi la play-off: a lipsit concentrarea în ultimele zece minute”, a spus Dorinel Munteanu. Mai întâi, portarul Dur-Bozoancă a oferit prilejul adversarilor de a avea o lovitură liberă indirectă din șase metri, apoi zidul n-a fost capabil să oprească șutul lui Chirițoiu, iar seria inexactităților a fost rotunjită de două cartonașe galbene primite prea ușor de Mitoi și Gorovei.

 

Citit 6866 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 09:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.