Sergiu Stancu: "Ne așteaptă un sezon extrem de solicitant"

Sergiu Stancu: "Ne așteaptă un sezon extrem de solicitant"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

CSM Arcada se află înaintea celui de-al cincilea start în campionatul intern și în competițiile continentale, sub comanda unui apreciat antrenor, Sergiu Stancu.

Pentru a afla amănunte despre ceea ce va urma, am purtat un dialog cu tehnicianul cu care voleiul gălățean a cucerit patru titluri naționale consecutive, la care se adaugă performanțe remarcabile și în competițiile europene.

- Ne aflăm în plină campanie de pregătire în vederea noului sezon. Am avut deja și o primă competiție - "Cupa Arcada". Cum considerați acest debut?

- Am avut primele teste în compania unor echipe bune, care ne-au arătat că mai avem mult de muncă. Ce mai, nu ne-a căzut deloc bine! S-a văzut, nu ne-am prezentat la înălțimea așteptărilor. Am pierdut primul trofeu ("Cupa Arcada", câştigată de Steaua), iar turneul ne-a arătat că va trebui să ne ridicăm nivelul de joc prin evoluții din ce în ce mai bune.

- Cum se va derula programul pregătirilor până la primele meciuri oficiale?

- Vom munci fără pauză! Peste câteva zile, vom merge în Serbia, unde vom susține trei partide care sperăm să contribuie la ridicarea calității jocului nostru. Vom întâlni o echipă puternică - Vojvodina Novi Sad, campioana acestei țări. Va fi un binevenit examen, pentru că, pe 5 și 12 octombrie, vom susține primele meciuri oficiale, cele din Liga Campionilor, cu campioana Bulgariei, Hebar Pazardgic. Sunt jocuri preliminare și va trebui să ne prezentăm cât mai bine. Până la aceste meciuri, însă, vom mai avea una sau două dispute în Supercupa României, turneu găzduit de Constanța (26-27 septembrie). Se va juca în sistem eliminatoriu, iar învingătoarele își vor disputa trofeul.

- Apropo de competițiile continentale. Echipa noastră are deja o experiență acumulată. În ultimele două ediții a atins sferturile de finală în CEV Cup, dar ceva mai greu a fost în Liga Campionilor.

- Așa este, pe noi, în principal, ne interesează să rămânem cât mai mult în competițiile europene. Același lucru ne propunem și pentru competițiile interne, ale căror trofee le dorim în vitrina noastră - campionatul, Supercupa și "Cupa României".

- Să ne întoarcem puțin în urmă. La finalul sezonului trecut, am cucerit al patrulea titlu național, dar și Cupa. Nu este lipsit de interes să evidențiem și cele două succese răsunătoare ale ”tricolorilor” - promovarea în ”Liga de Aur”, dar în special la Campionatul European, cu echipa națională a României din postura de selecționer.

- Aveți dreptate, însă ne dorim noi performanțe, pentru că de potențial dispunem. Atât în ”Liga de Argint”, cât și în preliminariile pentru ”Europene”, o bună parte din componenții lotului național au fost jucători de la Arcada - Bala, Rață, Butnaru și Kantor, jucători care au dat satisfacție.

- Pentru că veni vorba despre Campionatul European, unde România a lipsit multă vreme, vă rog să ne spuneți cum se va juca turneul final programat în 2023.

- Din ceea ce știm la ora actuală, viitoarele ”Europene” vor avea loc în patru țări: Italia, Bulgaria, Macedonia și Israel. Într-adevăr, este o mare noutate, dar alte amănunte despre modul cum se vor derula jocurile vor veni pe parcurs.

- Stafful tehnic de la CSM Arcada a mai suportat modificări?

- Stafful este neschimbat. El este alcătuit din subsemnatul, secundul Răzvan Tănăsescu, fizioterapeutul Eugen Pascale și preparatorul fizic Rene Luna. Avem un lot competitiv, cu jucători de calitate, cu care vom lucra intens la pregătiri, pentru a ajunge în cel mai scurt timp în situația de a presta jocuri bune, care să ne aducă rezultate pe măsură.

- Cu ce lot veți aborda meciurile acestui maraton voleibalistic?

- Consider că avem un lot echilibrat, cu care vom putea face față numeroaselor confruntări oficiale. Mai întâi, să-i amintesc pe cei din vechea gardă: Bala, Rață, Butnaru, Kantor, Cristudor, Magdaș, Talpă, Sobirov și Rangel. Deocamdată, mexicanul se află în convalescență, după ce a suportat o operație. Acestora li s-au alăturat cinci jucători, cu care am completat lotul: cehul Lubos Bartunek - coordonator, danezul Oskar Madsen - trăgător secund, germanul Daniel Maleschka, moldoveanul Marin Lescov - care a mai jucat la noi și Andrei Mihălescu - ultima dată la Unirea Dej.

Citit 887 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2022 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.