Oțelul așteaptă la Galați adversari de top

Oțelul așteaptă la Galați adversari de top
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gruparea gălățeană a reușit să treacă de Jiul Petroșani și să obțină accederea în grupele "Cupei României" la fotbal.

Cu toate că părea mai mult o povară calificarea în grupele "Cupei României", în vederea obiectivului de a promova în Liga a II-a, până la urmă Oțelul a reușit acest lucru și se poate bucura de anumite beneficii financiare. În primul rând, ar fi banii de pe punctele obținute în faza grupelor, acolo unde sunt anunțate bonusuri financiare de circa 4.000 euro pentru fiecare punct. Mai mult, la Galați ar putea veni cel puțin un adversar de top din România, ceea ce ar aduce o rețetă financiară de succes, întrucât fanii au obișnuit cu prezența în număr mare la stadion. Și din bilete s-ar putea scoate câteva zeci de mii de euro, așa că, până la urmă, pentru Oțelul ar putea fi de bun augur, din punct de vedere financiar, calificarea în grupele "Cupei României".

Calificare cu emoții

Gălățenii s-au deplasat la Petroșani, pentru meciul cu Jiul din play-off, fără câțiva jucători importanți, lăsați acasă pentru a fi menajați. Este vorba despre Cîrjan, Dur-Bozoancă, Cisotti, Nedelea, Yabre și Neagu. Chiar și-așa, calificarea a venit până la urmă, după un meci cu multe evenimente. Jiul a deschis scorul în minutul 75, prin Batchabi (fost jucător la Dacia Brăila), dar în ultimele secvențe de joc a venit egalarea lui Bokaşvili, după o minge aruncată în careu de portarul Pop. Odată intrați în reprizele de prelungire, gălățenii au luat conducerea prin același Bokaşvili, care a profitat de respingerea greşită a portarului la un șut al lui Nica. Dar nu s-a închis aici partida, pentru că gazdele au marcat pentru 2-2 și au dus disputa la departajarea prin lovituri de la 11 metri. Aici gălățenii au fost mult mai stăpâni pe sine și s-au impus cu 3-0. Au marcat Markovici, Adăscăliței și Berisha, iar portarul Pop s-a făcut remarcat prin apărarea a două penaltiuri.

Echipa folosită: Pop - Ilieș, Adăscăliței, Sîrghi, Panait - Gorovei, Markovici, Cireș - Farcaș, Bokaşvili, Mitoi. Au mai intrat: Nica, Maxim, Berisha, Kip, Rus, Azinovici.

Concentrarea se mută pe campionat

După lunga deplasare de la Petroșani, gălățenii au destul de puțin timp de refacere pentru următorul meci oficial. "Oțelarii" o așteaptă la Galați, pe propria arenă, pe Viitorul Tg. Jiu, duminică, de la ora 11:00. După acest meci, urmează o serie complicată de jocuri în campionat, cu mai mulți adversari cu pretenții la promovare. Partida de duminică va fi televizată pe DigiSport și PrimaSport.

Citit 3458 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 08:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.