CSM Arcada, victorie clară cu campioana Bulgariei

CSM Arcada, victorie clară cu campioana Bulgariei
Debut excelent în Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În ultimele zile, am tot scris despre debutul campioanei României în ediţia din acest an a Champions League, în compania campioanei Bulgariei, o țară cu un nivel ridicat de volei masculin. Echipa adversă, Hebar Pazardjik, a jucat în grupele Ligii Campionilor în sezoanele precedente, iar Bulgaria a avut o prezență notabilă la Jocurile Olimpice.

Iată că am ajuns şi la momentul adevărului, consumat în orașul bulgar, unde s-a jucat prima manșă din turul al doilea preliminar. O partidă de mare importanță, în care a primat lupta pentru victorie și pentru puncte.

Împotriva pesimismului unora, care vedeau formaţia gălăţeană învinsă sigură, cei de la CSM Arcada au avut o evoluție excelentă, impunându-se foarte clar: 3-0 (25-22, 25-19 și 26-24). Un succes formidabil, în fața unei echipe de nivel continental, chiar în fieful acesteia.

"Am făcut, astfel, un prim pas spre calificare, dar pentru a o obține mai avem de trecut un examen - săptămâna viitoare, pe 12 octombrie, când urmează jocul retur, în care va trebui să avem aceeași prestație superioară. Nu ne considerăm deja calificați, dar sunt convins că băieții noștri vor face un joc la fel de bun și, având alături și sprijinul publicului, ne vom putea îndeplini obiectivul. O calificare ar constitui o izbândă excelentă, ținând cont de faptul că în precedentele două ediții am ieșit din cursă în fața echipelor campioane ale Serbiei (Vojvodina) și Cehiei (Karlovarsko). I-am surprins pe adversarii noștri de miercuri seară, nu fără probleme, dar finalul a fost unul fericit. Acest succes clar ne motivează și mai mult pentru o prestație superioară în retur, ca și în meciurile următoare", ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Meci controlat de gălățeni

Indiscutabil, meciul a ridicat destule probleme, dar băieții noștri, bine îndrumați de pe margine, au găsit cele mai bune căi de a le rezolva favorabil. În primul set, Arcada a condus în cea mai mare parte a jocului, iar în al doilea act gazdele s-au aflat în avantaj. La un moment dat, tabela a arătat 15-12 în favoarea lor, dar până la urmă i-am lăsat în urmă, impunându-ne la 19!

Cel mai disputat, însă, a fost setul al treilea, în care, de asemenea, au condus gazdele. Ai noștri au egalat la 20, dar din nou bulgarii au avansat pe tabelă, având trei mingi de meci, la 24-21. Ei bine, elevii lui Stancu s-au mobilizat exemplar, au realizat cinci puncte  consecutive și s-au impus cu 26-24.

Felicitări băieților, staffului tehnic, tuturor celor care au contribuit la acest excelent succes. Iată și numele jucătorilor care au realizat această performanță: Bala, Bartunek, Malecika, Sobirov, Talpă, Madsen - Kantor. Au mai jucat: Cristudor, Smits, Rață, Magdaș, Lescov. Au mai efectuat deplasarea: Butnaru și Mihălescu.

Amânare în campionat

Pentru a pregăti cum se cuvine partida retur cu campioana Bulgariei, meciul de sâmbătă cu Rapid, din prima etapă a campionatului, a fost amânat. Atât clubul bucureștean, cât și federația de specialitate au înțeles cât de important este examenul pe care campioana noastră îl va avea de susținut.

Altfel, îi mulțumim profesorului Stancu, pentru disponibilitatea de a ne oferi aceste informații, miercuri seară, aproape de miezul nopții, din autocarul ce abia pornise pe drumul spre întoarcerea acasă.

Citit 978 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.