Va fi vacarm în tribune

Va fi vacarm în tribune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii lui Dorinel au ajuns într-un oraş foarte liniştit, cu o temperatură maximă în această perioadă de 24 de grade Celsius * În această seară însă, pe Arena „St. Jakob-Park” va fi şi zgomot, dar şi o atmosferă încinsă, anunţându-şi prezenţa peste 30.000 de oameni!

Linişte, 22 de grade Celsius („Maxim 24 de grade sunt în perioada aceasta”, ne explică şoferul autocarului, un tip bonom care admite că nu le are cu fotbalul), un trafic pe care ni l-am dori în Galaţi. Maşini puţine, noxe şi mai discrete, localitatea oraşului-capitală a cantonului Basel-Oraş numărând 166.000 de suflete.

Situat în nord-vestul Elveţiei, pe râul Rin, în apropiere de colţul celor trei frontiere dintre Germania, Franţa şi Elveţia, Basel constituie primul port la Rin accesibil pentru navele de gabarit mare. „Cu cine jucaţi?”, ne-a întrebat şi o doamnă în apropierea Hotelului „Courtyard Marriott” care a părut mai impresionată de ţinuta de Liga Campionilor a lui Paraschiv, Pena şi ceilalţi români, decât de faptul că sportul-rege a făcut posibilă această deplasare în Elveţia.

În schimb, un fan din zonă (nu neapărat al Oţelului, e mai degrabă colecţionar), care le-a cerut autografe campionilor de la Dunăre, ne-a asigurat că pe stadion va fi vacarm diseară. Peste 30.000 de suporteri şi-au anunţat prezenţa la meci, toate cele 34.000 de pachete pentru Grupa C din Ligă fiind vândute ca pâinea caldă!

Citit 1042 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.