FOTBAL. ”Nu sunt posesorul unei baghete magice!”

FOTBAL. ”Nu sunt posesorul unei baghete magice!”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cu un om de fotbal nu se poate dialoga decât despre... fotbal. L-am provocat pe Cătălin Savu la o discuție, la câteva săptămâni după ce a preluat echipa de Liga a III-a Sporting Liești.

Domnule profesor, cum s-a petrecut revenirea în fotbalul gălățean?

- A fost foarte simplu. Am fost permanent în contact cu ”sportul rege” și acum, când s-a pus problema, iată-mă din nou antrenor. Am preluat echipa din Liești într-un moment mai puțin fericit. După șapte etape, Sporting acumulase doar șase puncte și se afla pe locul 7, la doi pași de zona fierbinte a retrogradării. Pentru că îi cunoșteam foarte bine pe majoritatea jucătorilor, am purtat discuții cu fiecare, le-am vorbit despre ceea ce este de făcut. Și pentru că avem jucători valoroși, lideri ai generațiilor lor, am fost înțeles și am pornit la treabă. Din fericire, încă de la primul meci ne-a surâs și succesul, 1-0 la Dinamo Bacău. Al doilea examen a fost tot cu o echipă băcăuană, Aerostar, una dintre cele mai bune grupări din acest eșalon. Un meci foarte greu, dar printr-o evoluție judicios pregătită, ne-am trecut în cont o nouă victorie (2-1). Iar în a treia etapă cu mine la timonă a venit încă una, 1-0 cu Unirea Braniștea. Și așa am ajuns la 15 puncte, cu care ne plasăm pe locul al șaselea, la mijlocul clasamentului.

- Cum se vede continuarea campionatului?

- Nu va fi deloc ușor. În seria noastră avem echipe foarte bune, bune și câteva mai modeste, astfel că ne așteaptă meciuri de acest nivel. Chiar vineri (n.n. - astăzi, 4 noiembrie) avem un joc foarte dificil la CSM Rm. Sărat. Apoi, vine Brăila la noi, la care a apărut un grup de investitori din Italia și cred că lucrurile se vor schimba radical. Poate că nu chiar în meciul cu noi. După care vor alterna jocurile tari cu unele mai abordabile: cu Focșani, Limpeziș, Ianca, Metalul Buzău și sezonul regulat se va încheia cu întâlnirile cu echipele băcăuane, Dinamo și Aerostar. Ultimele trei meciuri se vor disputa în martie 2023. Toate jocurile va trebui să le abordăm cu mare încredere.

Care ar fi alte probleme ce trebuie rezolvate?

- Cu aceste trei victorii obținute nu am rezolvat totul. Mai avem de tras, de pus umărul. Inevitabil, vor apărea și eșecuri, pentru că nu suntem Manchester City sau Real Madrid, dar sperăm să gestionăm cât mai bine întregul parcurs. Nu sunt posesorul unei baghete magice, dar pentru a încheia cât mai onorabil, mai este nevoie de multă muncă. Avem un lot redus numeric, situație pe care vom încerca să o rezolvăm în scurta vacanță de iarnă, pentru ca finalmente să avem o poziționare cât mai sus în clasament. Avem sprijinul Primăriei Liești (primar Iulian Boț), al sponsorilor noștri – Maricel Scarlat și Valentin Susanu și al conducerii clubului (Dorinel Matei) și credem că totul va fi foarte bine.

Cătălin Savu are 51 de ani, s-a născut în Galați și de când se știe este dedicat sportului rege. A început la juniorii FCM Dunărea, unde a și jucat – ca și la echipa mare. A continuat la Oțelul, apoi la Dacia Unirea Brăila, Gloria Buzău, dar și în Maroc. În cariera de fotbalist a jucat peste 20 de ani, după care a îmbrățișat-o pe cea de antrenor, apoi de arbitru și observator. Are și Licența A de antrenor, având această calitate la Clubul Dunărea, la ACS Universitatea Galați și, de câteva săptămâni, la Sporting Liești. Este conf. univ. la Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați.

Citit 1556 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.