VOLEI. Primul meci din manșa a doua în CEV Cup

 VOLEI. Primul meci din manșa a doua în CEV Cup
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În sezonul trecut, CSM Arcada a avut două dispute cu echipe din Cehia - în Champions League cu eliminare și în CEV Cup - cu victorie. În sezonul acesta, 2022-23, scenariul s-ar putea repeta, dar contra unor echipe din Bulgaria.

Prima confruntare româno-bulgară a fost cu Hebar Pazardjik: 3-0 în deplasare și 1-3 (cu ”set de aur” pierdut și eliminare). În prezent, ne aflăm înaintea celei de-a doua duble, în care băieții lui Sergiu Stancu sunt gata pentru meciurile cu Neftochimic Burgas în CEV Cup.

Neftochimic, în umbra lui Hebar

Gruparea din Burgas este un fel de Steaua, Dinamo sau Craiova de la noi, întotdeauna în umbra liderului - Hebar sau multipla campioană CSM Arcada. În ultimii ani s-a luptat permanent la șefia campionatului, dar s-a clasat pe locul al doilea. Așa cum au stat lucrurile și în ultimul sezon, când au fost pe locul secund, cu 56 de puncte, după 19 victorii din 22 de meciuri. Pe primul loc, evident, Hebar - cu 65 de puncte. Și Supercupa Bulgariei a revenit echipei Hebar, după 3-1 în meciul decisiv. Deloc bine nu stau lucrurile în ceea ce-i privește nici în startul acestui sezon, când echipa de pe litoralul bulgăresc ocupă o poziție incomodă, locul 9, cu o singură victorie din cinci etape, într-o competiție cu 12 echipe.

Neftochimic este pregătită de un antrenor bulgar și are în componență un sloven, un sârb și un francez, în rest numai jucători autohtoni, câțiva dintre ei componenți ai lotului național. Evident, jucători valoroși, experimentați, care pot crea probleme oricărui adversar.

Sergiu Stancu, optimist în privinţa calificării

Jucătorii gălățeni și-au continuat cu rigurozitatea obișnuită programul de pregătire. "Se anunță o dublă interesantă, care promite și jocuri de calitate. Într-adevăr, echipa din Burgas are un lot de jucători valoroși, cu câțiva internaționali, unii cu o bogată experiență în sportul cu mingea peste plasă. Suntem puși la punct cu pregătirile și vom juca pentru calificare. În primul rând, ne dorim un succes clar la Galați, apoi să ne pregătim pentru meciul al doilea, de peste o săptămână", este declarația antrenorului gălățean Sergiu Stancu.

Întregul lot al CSM Arcada este bun de joc, pe care îl prezentăm în rândurile ce urmează: Lescov, Malescha, Bala, Madsen, Talpă, Sobirov, Kantor, Bartunek, Rață, Butnaru, Smits, Magdaș, Mihălescu și Cristudor.

Oaspeții noștri au ajuns ieri la Galați. Ieri-seară au avut loc antrenamentele oficiale pentru ambele combatante, iar în cursul dimineții de miercuri vor fi alte ședințe de pregătire.

Întâlnirea va fi condusă de arbitrul Vlatko Ristovski (Macedonia de Nord), ajutat de cehul Dusan Rychlik. Meciul va începe la ora 18:00, la Sala Sporturilor "Dunărea", iar prețul tichetului de acces este de 15 lei.

Citit 580 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2022 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.