Baschetul gălățean se întoarce acasă

Baschetul gălățean se întoarce acasă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei care doresc să vadă spectacol de înaltă calitate la Galați o pot face la primul meci al echipei pregătite de Florin Nini programat în acest sezon pe teren propriu, cu CSM Oradea, astăzi, de la ora 18,00.

După primele patru partide din campionat pe care au fost nevoiți să le joace, pe toate, pe teren străin, iată că momentul mult așteptat de întreaga echipă și de către iubitorii baschetului se apropie. CS Municipal Galați va juca în avans meciul cu CSM Oradea (din etapa a șaptea), la solicitarea oaspeților, întrucât aceştia sunt angrenați într-o competiție europeană. Partida este programată în această seară, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor "Dunărea". Intrarea generală, 10 lei.

Pe lângă faptul că gălăţenii vor avea de înfruntat o echipă cu greutate din Liga Națională, CSM Oradea - una dintre pretendentele la titlu, fanii vor putea să-și vadă pentru prima dată la lucru favoriții, care s-au descurcat de minune în acest debut de sezon. Gălățenii au strâns trei victorii, cu Steaua, CSM Constanța și CSM Focșani, iar cu Dinamo au cedat în repriza de prelungiri, după egalitate la capătul celor patru sferturi.

"Din punct de vedere al echipei, al chimiei noastre, al modului în care ne pregătim, sigur, gândurile sunt mari. Dorința este de a face un meci bun, de a lupta de la egal la egal cu Oradea - o echipă care, așa cum știm, are în componență jucători extrem de valoroși și joacă în Europa cu succes. Ne dorim ca prima apariție în fața suporterilor să fie cu un meci bun, pe care să-l încheiem așa cum ne dorim. Oradea pornește cu prima șansă", a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor, care are de așteptat din partea elevilor săi să se acomodeze cu terenul din sala gălățeană.

"În primul rând, sper să avem, odată cu revenirea în casa noastră, un public cât mai numeros. Sper să oferim un spectacol de calitate. Referitor la rezultat, nu vreau să mă pronunț, dar îmi doresc să jucăm un baschet foarte bun, să ne continuăm parcursul minunat din acest început de campionat", a spus Alex Stanciu, șeful secției de baschet de la CSM.

Se mai pregătește un transfer

Rezultatele bune de până acum le-au dat încredere oficialilor pentru a întări lotul de jucători în vederea următoarelor meciuri. Astfel, gălățenii au ajuns la un acord cu pivotul Mladen Armas, sârb școlit în America, în vârstă de 25 de ani şi cu o înălţime de 2,08 m. Acesta nu va putea fi folosit în meciul cu CSM Oradea.

Singura problemă de lot pentru acest meci este absența juniorului Cosmin Buboiu, accidentat la brațul drept, dar restul componenților sunt apți de joc. Iată numele acestora: Darrion Strong, Sebastian Boghean, Juhwann Harris-Dyson, Nedeljko Prijovici, Jalen Hayes, Andrei Petică, Azaria Meir, Luka Mitrovici, Andrei Calenic, Theodor Gherman, David Stan, Ianis Păduraru, Marius Ciotlăuș (căpitanul echipei).

Partida CSM Galați - CSM Oradea va putea fi urmărită în transmisiune directă pe DigiSport 2.

Citit 597 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2022 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.